hirdetés
hirdetés

British Airways: virágos papírruha és skót szoknya

A londoni divathét alkalmából megnyitotta fotótgaléria-archívumát a légitársaság, amelyben a légi utaskísérők egykori öltözeteit nézegethetik meg az érdeklődők. 

hirdetés

Az elmúlt 92 évben olyan neves tervezőkkel dolgozott együtt a British Airways, akik Christian Dior vagy Karl Lagerfeld keze alatt dolgoztak, a Chanel számára terveztek ruhákat, vagy a királynőt öltöztették.

BOAC a papírruha 1967
Nézze meg galériánk további képeit!

A légitársaság jelenlegi egyenruháját a korábban a Chanel házból ismert Julien MacDonald tervezte. A British Airways történetének egyik legnépszerűbb egyenruhája az az eldobható papírruha volt, amelyet a személyzet 1967-ben viselt a légitársaság jogelődjének számító BOAC New Yorkból a Karib-szigetekre közlekedő járatai fedélzetén. Az öltözet magán viselte a 60-as évek stílusjegyeit, a "flower power", a pop dizájn és a beatles-korszak hangulatát tükrözte.  

British Caledonian 1988.
Nézze meg galériánk további képeit!

A másik népszerű egyenruha a British Caledonian fedélzetén 1988-ban viselt, a skót hagyományok által inspirált ruha volt, amelyhez a királyi család kiltkészítője, az edinburgh-i Kinloch Anderson Limited tervezte a skót szoknyát. 

(forrás: Fotók: British Airways archívum)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk