hirdetés
hirdetés

Egyre inkább last minute veszünk repjegyet

Minden 4. magyar az utazás előtti 6 napban veszi meg a repülőjegyét, és nagyjából 50 százalékuk dönt maxium 3 héttel korábban a foglalásról. A gyenge forint Európa második legnépszerűbb repterévé teszi Budapestet augusztusra.

hirdetés

 A június-júliusi hónapokra a barcelonai El Prat repülőtér volt a legnépszerűbb az európai utazók körében - legalábbis azok között, akik 2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül foglalták le a jegyüket. Az előzetes adatok szerint a katalán reptér augusztusban is megőrzi az elsőségét, azonban a második helyre ugrott a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér, miközben a nyár korábbi hónapjaiban még csak a 7. legnépszerűbb úticél volt. Budapest ezzel megelőzi a római Leonardo da Vinci–Fiumicino repülőteret, emellett a korábbi dobogós London-Stansted, vagy Lisszabon Portela légikikötőt is maga mögé utasította.

Hazánkból az idén július 31-ig Kiwi.com-on keresztül leadott foglalások alapján június-júliusra szintén a barcelonai El Prat repülőtér volt a legnépszerűbb, de augusztusban a dublini repülőtérre utazik a legtöbb honfitársunk úgy, hogy a megelőző hónapokban az ír főváros reptere még a TOP20-as listán sem szerepelt. Összességében azonban nem változott az országok népszerűsége: Olaszország, Spanyolország, majd Görögország vezetik a repülős utak foglalási listáját hazánkból.

TOP 3 legtöbbet foglalt repülőtér Magyarországról 2022. június-júliusra 2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül

  1. Barcelona – El Prat,
  2. Berlin – Brandenburg,
  3. London - Luton

TOP 3 legtöbbet foglalt repülőtér Magyarországról 2022. augusztusra 2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül

  1. Dublini repülőtér,
  2. Barcelona – El Prat,
  3. Berlin – Brandenburg

Május végén vették a legtöbb repülőjegyet a nyárra, június végén repült a legtöbb magyar

 A legtöbb magyar – a többi európaihoz hasonlóan – a május 30-ai héten vett nyárra repülőjegyet, ám míg a kontinenst tekintve a július 4-ei héten szálltak repülőre a legtöbben, addig Magyarországról az előtte lévő hét, a június 27-ei volt a legnépszerűbb, ami a június 13-ai hetet előzte meg. 

Ez a lista azonban még változhat, hiszen az adatok alapján a magyarok 40 százaléka nyaralást megelőző 2 hétben veszi meg a repülőjegyét, 12 százalékuk 2-3 héttel az indulás előtt, 3 hét-2 hónappal előre a magyarok több, mint harmada (36 százalék) tervez, 2 hónap és 4 hónap között kb. minden 10., és az ennél is előbbre tervezők aránya elenyésző volt a Kiwi.com adatbázisában.

(forrás: kiwi.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk