hirdetés
hirdetés

Első helyen a tajvani China Airlines

A most megjelent Dow Jones Fenntarthatósági Indexek (DJSI) alapján a  China Airlines a globális légiközlekedési ágazatban 7 egymás utáni évben első helyen végzett, megdöntve korábbi  saját rangsorolási és pontszámítási rekordját. 

hirdetés

A vállalati évforduló megünneplésének részeként a China Airlines egy napra Tajvanról induló összes járatára bevezetett egy "nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású járatot". Ezzel, minden utasnak "szén-dioxid-semleges" utazást biztosít, a China Airlines a Föld iránti szeretetét kívánta kifejezni - tájékoztatta lapunkat a hazánkban a légitársaságot képviselő Sárdi Rezső.

A DJSI a világ legmegbízhatóbb vállalati fenntarthatósági teljesítményindexe, és fontos referencia a globális intézményi befektetők számára. Az S&P Global, a fenntarthatóságot értékelő nemzetközi szervezet a világ 61 iparágának környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményét értékeli, és meghatározza az egyes iparágak legjobb 10%-át. Idén összesen 33 tajvani vállalatot választottak ki. A China Airlines a világ 57 résztvevő légitársasága közül került ki és első az helyen végzett.

A DJSI értékelése során a China Airlines a környezetvédelmi és társadalmi szempontok tekintetében is a legjobb minősítést kapta. Ezek közé tartoztak a teljes pontszámok olyan kategóriákban, mint a környezetvédelmi és a társadalmi jelentéstétel, a humánerőforrás-fejlesztés, a jótékonykodás, az utasbiztonság, a fenntartható marketing és a márka megítélése. A China Airlines tíz kategóriában is a légitársaságok élén végzett, többek között a környezetvédelmi politika és irányítási rendszer, a működési öko-hatékonyság, az éghajlatvédelmi stratégia, és a hulladékgazdálkodás terén.

Depositphotos
Depositphotos

A globális légi közlekedés ESG-vezetőjeként a China Airlines bejelentette, hogy egy professzionális környezetvédelmi szervezettel közösen létrehozott Eco Travel szén-dioxid-kompenzációs platformon keresztül megvalósítja a "nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású járatot. A nemzetközileg tanúsított, kiváló minőségű szén-dioxid-kiegyenlítés közvetlen támogatást nyújtott a megújuló energiaprogramok fejlesztéséhez, és hozzájárult a globális energiaátalakításhoz. A China Airlines reméli, hogy ez a belföldi közlekedési ágazatban első alkalommal megvalósuló nagyszabású "karbonsemlegességi" kezdeményezés nemcsak az ESG és a fenntarthatóság gyakorlati megvalósítását szolgálja, hanem arra is ösztönzi az utazókat, hogy csatlakozzanak a környezetvédelemhez és csökkentsék szén-dioxid-kibocsátásukat azzal, hogy tömegközlekedéssel mennek a repülőtérre, használják az online check-in-t, előre lefoglalják étkezéseiket, és magukkal hozzák a saját vámmentes öko bevásárlótáskáikat.

Az éghajlatváltozás is fontos kérdés a China Airlines számára. Amellett, hogy a légitársaság volt az első tajvani légitársaság, amely aláírta és végrehajtotta az éghajlatváltozással kapcsolatos munkacsoport (TCFD) kezdeményezését, a globális légiközlekedési ágazatban az első független TCFD-jelentést is kiállította, és aláírta a tudományosan megalapozott csökkentési célokra vonatkozó kötelezettségvállalási nyilatkozatot. Az elmúlt években a légitársaság felgyorsította a környezetbarátabb és üzemanyag-hatékonyabb új generációs repülőgépek - mint például a 777-300ER, A350, A321neo, 777F és 787 - bevezetését, optimalizálta a repülési műveleteket és a földi létesítményeket, bevezette a fenntartható repülési üzemanyagot, megújuló energiát telepített, javította a repülőgépek javítását és a teljesítmény karbantartást, súlycsökkentő intézkedéseket vezetett be a repülőgépeken, és elektromos járműveket állított szolgálatba. Ennek eredményeképpen a China Airlines ma már a szén-dioxid-kibocsátás hatékonyságának mércéje az ázsiai és csendes-óceáni légiközlekedési ágazatban, és jó úton halad a 2050-re kitűzött nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás megvalósítása felé.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk