hirdetés
hirdetés

Évekre visszaveti a Ryanair kapacitásait a gépátadások lassúsága

A március 31-én zárult üzleti évében 1,43 milliárd eurós nyereséget ért el és rekordszámú, 168,6 millió utast szállított az ír fapados, mindez a forgalom erőteljes visszatérésének, a légitársaság alacsony költségalapjának, valamint előnyös üzemanyag-fedezeti ügyleteinek köszönhető - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A március végén zárult 12 hónapos időszakban rekordszámú, 168,6 millió utas vette igénybe a Ryanair járatait, miközben járatok átlagos üléskihasználtsága az előző évhez képest 11 százalékponttal 93 százalékra nőtt – olvasható a cég közleményében.

Az utasszám az előző évit 74, a pandémia előtti utolsó évét pedig 13 százalékkal haladta meg, a legnagyobb piaci növekedést Olaszországban, Lengyelországban és Írországban sikerült elérnie a Ryanairnek.

A vállalat teljes éves bevétele elérte a 10,78 milliárd eurót, a nettó nyereség pedig a rekordközeli 1,43 milliárd eurót, a tavalyi 355 milliós veszteséget követően.

Depositphotos
Depositphotos

A profitot annak ellenére sikerült elérni, hogy a működési költségek 75 százalékkal 9,2 milliárd euróra emelkedtek a magasabb üzemanyagárak miatt, miközben utóbbi nélkül az egységköltség 31 euróra csökkent, amely jelentősen alacsonyabb az összes uniós versenytársánál.

A Ryanair azzal számol, hogy az idei nyári csúcsidőszakban a Boeing szállítási késései miatt akár tíz 737-8200-as repülőgép is hiányozni fog a flottából az eredetileg tervezetthez képest, és hosszabb távon is arra számít, hogy az új gépek lassabb átadási üteme még akár négy évig szűk keresztmetszetet jelenthet a kapacitásainak bővítésénél.

Az idei üzleti évben a Ryanair ugyanakkor azt tervezi, hogy további 10 százalékkal 185 millióra növeli utasai számát, és az emelkedő üzemanyagköltség ellenére a profit további növekedésére számít.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk