hirdetés
hirdetés

Kapacitást bővít az Alitalia Budapesten

Bővíti kapacitásait az olasz Alitalia Budapesten, heti 9-ről 10-re növeli a járatszámot, és nagyobb befogadóképességű gépeket is közlekedtet Budapest viszonylatában.

hirdetés

Nagy Zsolt, az Alitalia magyarországi vezetője kedden sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ismét van reggeli járata a légitársaságnak, amely jó csatlakozásokat biztosít Róma-Fiumicino repülőtérről.

Kifejtette: Toszkána és Szicília, a szigeten belül elsősorban Palermo térsége nincs eléggé kihasználva. Utasaik negyede száll át Rómában, köztük a belföldi piacon Catania, Cagliari és Palermo a legnépszerűbb célállomás, míg a nemzetközi járatok közül a New York-i és a miami járat vezeti a listát. A budapesti gépek töltöttsége 80 százalék fölött volt - emelte ki.

Forrás: alitalia.it
Forrás: alitalia.it


Maria Assunta Accili, Olaszország magyarországi nagykövete az eseményen azt mondta, Budapest a második legnépszerűbb úti cél az olaszok körében Párizs után és New York előtt, ezért is fontos a budapesti kapacitás-bővítés. Elmondása szerint az agroturizmus fellendülőben van, mivel a magyarok általában nem a klasszikus turista célpontokat látogatják, hanem alternatív turisztikai célokat választanak.

A Budapest Airport adatai szerint a légitársaság 20 ezer székkel növeli a kapacitásokat. Olaszország a harmadik legnépszerűbb célország a magyar piacon évi közel egymilliós utasforgalommal.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai