hirdetés
hirdetés

Sztrájkol Portugáliában a Ryanair légi személyzete

Megkezdődött Portugáliában a Ryanair légi személyzetének sztrájkja, ám ez egyelőre kevéssé érinti az utasokat. A szervező szakszervezet elnöke szerint a személyzet 70-80 százaléka beszüntette a munkát, ennek ellenére a lisszaboni, portói és farói repülőtereken nem voltak nagyobb késések vagy járattörlések.

hirdetés

A légitársaság Spanyolországban sem menekül meg a munkabeszüntetésektől. Ott szeptemberre hirdettek meg egy 10 napos sztrájkot az ír légitársaság dolgozói, miután kedden eredménytelenül zárult a Ryanair és a szakszervezetek között a hétórás egyeztetés.

Az ír legfelsőbb bíróság szerdai ítéletével megtiltotta a cég dublini pilótáinak, hogy beszüntessék a munkát. Ez komoly vereség a szakszervezeteknek, melyek egy egész Európát átfogó sztrájkhullámot akartak elindítani a földrész legnagyobb fapados légitársaságánál. A portugáliai munkabeszüntetés az érdekvédelmi szervezetek szerint csak az első lépés. Tavaly a fizetések és munkakörülmények miatt tüntettek a Ryanair alkalmazottai, akkor a légitársaság több száz járatát volt kénytelen törölni.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk