Ütemes menetrend a Lufthansánál

A Lufthansa idén télen óránkénti járatokat üzemeltet egyes belföldi útvonalain.

Az idén télen a Lufthansa óránkénti járatokat vezet be három belföldi útvonalán: Frankfurt és Hamburg, München illetve Berlin között. Így hétköznapokon reggel 6:00 és este 8:00 óra között például minden órában járat indul majd Hamburgból Frankfurtba (pontban 10-kor, 11-kor, 12-kor stb.). Reggel és este pedig kétóránként szállnak fel gépek. A Berlinbe tartó és onnan induló járatok indulási ideje egész óra 45 perc lesz.

Az utasok pozitívan fogadták a Lufthansa sűrített berlini menetrendjét. A kínálathoz három új turistacélpont csatlakozik az idén télen.

A Lufthansa eddig több mint 600 ezer utast üdvözölhetett új berlini járatai fedélzetén. A légitársaság szeptemberben indította el első nonstop járatát Marokkó történelmi városába, Marrakesbe, valamint Funchalba, a népszerű portugál üdülősziget, Madeira fővárosába. Düsseldorfból is el lehet jutni mindkét úti célhoz.

December közepétől a Lufthansa egy kicsit közelebb viszi az Alpok sípályáit Németország fővárosához: hetente háromszor szállítja a téli sportok szerelmeseit Berlinből Tirol fővárosába, Innsbruckba. Nonstop járatok Tel-Avivba négy német repülőtérről 2012. november 1-től az utasok közvetlenül, 4 óra alatt juthatnak el Düsseldorfból Tel-Avivba.

Az Észak-Rajna–Vesztfália fővárosából induló gépek a Frankfurtból, Münchenből és Berlinből Tel-Avivba repülő, eddigi járatokat egészítik ki. Novembertől az utazók 23 légi csatlakozás közül választhatnak Németország és Izrael viszonylatában, amelyek mindegyikén Airbus A321 repül.

Újjárat Münchenből Fokvárosba és Rotterdamba

A Lufthansa új járatot indít Münchenből a holland kikötővárosba, Rotterdamba. A Lufthansa CityLine CRJ900 által kiszolgált, új útvonal kényelmes csatlakozást kínál a Rotterdam és Hága körül kiépült gazdasági térség felé. Amszterdam után így Rotterdam a második hollandiai úti cél a Lufthansa kínálatában. Október 28-tól, az új menetrend érvénybe lépésétől a téli fokvárosi járat a Lufthansa müncheni csomópontjáról fog indulni.

Ingyen szállítják a sílécet és a snowboardot

A Lufthansa az idén télen még vonzóbb lehetőséget kínál a síterepek megközelítésére. A 2012. június 1-én és azt követően kibocsátott jegyekhez járó ingyenes poggyászkeret – az USA-ba és Kanadába tartók kivételével – gyakorlatilag minden utas számára lehetővé teszi egy pár síléc vagy egy snowboard ingyenes feladását.

A Lufthansa számos alpesi síparadicsom közelébe indít járatokat, többek között Nizzába, Torinóba, Genfbe, Zürichbe, Milánóba, Veronába, Innsbruckba és Salzburgba. Több útvonalon a Boeing 747-8 A téli szezonban a Lufthansa több útvonalon is beveti a „levegő királynőjeként” emlegetett Boeing 747-8-ast. Ebből a típusból már jelenleg is három gép van szolgálatban a Frankfurt és Washington, Bangalore illetve Delhi közötti útvonalon.

A következő hónapokban a Lufthansa nagy távolságú flottájának legfiatalabb tagja már Los Angelesbe is repülni fog. Az új „jumbo” Business osztályának ülései teljesen vízszintes fekvőfelületű ággyá alakíthatók. A légitársaság nagy távolságú flottáját fokozatosan szerelik fel az új ülésekkel. Hat repülőgépnél már megtörtént a csere, 2015-re pedig már a flotta egészében az új üléseket fogják használni.

Menetrendi változások

A Lufthansa a gazdasági nehézségek ellenére fenntartja menetrendje stabilitását, és csupán kisebb változtatásokat tervez útvonalhálózatában a téli időszakra. A Lufthansa utasai így továbbra is a repülési lehetőségek gazdag kínálatából válogathatnak. Az új téli menetrend 199 úti célt tartalmaz 81 országban (az előző évben a Lufthansa 82 ország 199 városába repült). A költséghatékony működés érdekében a Lufthansa a következő hónapokban több útvonalon megszüntet néhány járatot, és még jobban a várható kereslethez igazítja kapacitását, különösen az ünnepek körüli időszakban.

Az idén télen a Lufthansa átlagosan 11 628 járatot kínál az utasoknak hetente. A járatok száma 5,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest (12 322 járatról). A rendelkezésre álló utaskilométerek szempontjából mért kapacitás azonban csupán 3,9 százalékkal mérséklődött, mert a Lufthansa – egyebek mellett – a korábbinál nagyobb repülőgépeket állít üzembe.

Gatwick és Jakarta törölve

A téli menetrend 2012. október 28., vasárnaptól 2013. március 30., vasárnapig lesz érvényben. A Lufthansa kereskedelmi okok miatt megszünteti járatait az egyesült királyságbeli London Gatwick repülőtérre, de továbbra is heti 233 járatot indít a London Heathrow és London City repterekre. Az indonéziai Jakartába, az oroszországi Rosztovba és a marokkói Casablancába induló járatokat is törli (a legutóbbi esetében csak a téli időszakra vonatkozóan). Idén télen a Lufthansa Group légitársaságai – a Lufthansa, az Austrian, a Brussels Airlines és a SWISS – együttesen 253 úti célt szolgálnak ki 103 országban, négy földrészen a brüsszeli, düsseldorfi, frankfurti, müncheni, bécsi és zürichi csomópontokról és számos közös járattal egészítik ki egymás szolgáltatásait.

Új járatok és úti célok a Lufthansa 2012/13-as téli menetrendjében

Berlin (TXL) – Marrakes/Marokkó (RAK) heti 1x; szept. 2-től

Berlin (TXL) – Funchal/Portugália (FNC) heti 1x; szept. 8-tól.

Berlin (TXL) – Innsbruck/Ausztria (INN) heti 3x; dec. 15-től

Düsseldorf – Marrakes/Marokkó (RAK) heti 1x; szept. 1-től

Düsseldorf – Funchal/Portugália (FNC) heti 1x; nov. 3-tól

Düsseldorf – Tel-Aviv/Izrael (TLV) heti 2x; nov. 1-től

München – Fokváros/Dél-Afrika (CPT) heti 5x; okt. 28-tól

München – Rotterdam/Hollandia (RTM) napi 2x; okt. 1-től


Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.