hirdetés
hirdetés

Wizz Air-jelentés a fenntarthatósági stratégiáról

A 2024-es pénzügyi év első felében utaskilométerenként 51,2 gramm szén-dioxid-kibocsátási intenzitást értek el, ami 8 százalékkal kevesebb, mint a 2023-as pénzügyi év azonos időszakában.

hirdetés

Négy pillér mentén határozták meg fenntarthatósági stratégiájukat: a környezet, az emberek, a cégvezetés és a gazdaság. A légitársaság folyamatosan tesz azért, hogy ökológiai lábnyomát és szén-dioxid-kibocsátását csökkentse, emellett figyelmet fordít munkavállalói továbbképzésére, a gazdasági-társadalmi hozzájárulásra, valamint a vállalat irányításának fejlesztésére.

Forrás: Wizz Air
Forrás: Wizz Air
 

Fenntarthatósági mérföldköveik a következők:

  • Repülőgépeik átlagéletkora 4,2 évre csökkent, így hivatalosan is ez a több mint 100 gépet működtető európai légitársaságok legfiatalabb flottája.
  • Flottájukban az új „neo” technológiájú repülőgépek aránya már 57 százalék.

·        Megállapodást írtak alá a spanyol Cepsa fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) gyártóval a jövőbeli szállításokról.

  • Ötmillió font – tehát körülbelül 2,1 milliárd forint – értékben fektetett be a bioüzemanyagot gyártó Firefly vállalatba, és részt vett egy 50 millió dolláros támogatásban is, amellyel a CleanJoule nevű amerikai SAF-fejlesztő startupot támogatta.
  • Magyarországon ők az első légitársaság, amely a Nestével, a MOL-lal és a Budapest Airporttal együttműködve kereskedelmi szempontból tesztelte a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) ellátási láncát.
  • A budapesti repülőtéren a Menzies Aviationnel közösen elindították a teljesen elektromos földi kiszolgálást, amelynek köszönhetően a folyamat karbonkibocsátása repülőgépenként akár 85 százalékkal csökkenhet a dízelüzemű berendezések használatához képest.
  • Elnyerték a World Finance Awards „Legfenntarthatóbb diszkont légitársaság” díját.

·        Fenntarthatósági nagyköveti programot indítottak a légiutas-kísérő személyzet és az irodai alkalmazottak számára. Több mint 20 fenntarthatósági nagykövetet választottak ki, akik a légitársaság 13 országát képviselik.

  • Munkavállalóik száma több mint 8 ezer főre nőtt, amely több mint 1400 új kollégát jelent, több mint 100 országból. 
  • Sikerült elérniük az 50-50 százalékos női-férfi arányt az egész szervezeten belül és az 5-95 százalékos női-férfi arányt a pilótafülkében.
(forrás: Redlemon / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk