hirdetés
hirdetés

Az aradi török charterekről hiányoztak a magyar turisták

A 2015 tavasza óta menterend szerinti járatok nélkül üresen pangó, de megújult aradi reptérről a nyári szezon kezdetén váratlanul két román utazási iroda is charter járatot indított a törökországi Antalyába. Egyikük magyarországi turistákkal is számolt.

hirdetés

„Elégedettek vagyunk a kezdeményezés sikerével, de kizárólag, ami a romániai utasokat illeti” – nyilatkozta lapunknak Elena Anghel, a bukaresti székhelyű Prestige Tours idegenforgalmi vállalat vezérigaztagója.

Elmondta, Szegeden tartottak népszerűsítő bemutatót, több, határ menti városban értékesítették volna nyaralási csomagjaikat, de „nem kaptuk meg az engedélyt a magyar hatóságoktól, pedig telefonon, emailben is érdeklődtünk”.

A törvény értelmében az ideiglenesen Magyarországon végzett utazásszervezői és/vagy közvetítői szolgáltatási tevékenység bejelentés-köteles, az engedélyhez különböző aktákat kell csatolni.

Elena Anghel szerint ettől függetlenül voltak magyarországi utasaik, akik valamelyik romániai értékesítőjüknél fizették ki az antalyai nyaralást. Hogy pontosan hányan, arra vonatkozóan egyelőre nincs adat, de portálunknak az aradi reptéren megerősítették, hogy már az első járatra is szálltak fel magyar állampolgárok.

A Prestige gépe június 9-től kezdődően minden pénteken délután hozta-vitte az utasokat a török üdülőhelyre az Atlasglobal légitársaság Airbus A321-es gépével. A Turizmus Online információi szerint a Prestige járatonként átlag 180-200 utast ültetett repülőre. 

Antalya, Törökország/ forrás: 123rf.com
Antalya, Törökország/ forrás: 123rf.com

Június 6-től pedig egy másik piacvezető romániai utazásszervező, a Christian Tour is elindította charter-járatát a Corendon Airlines-szal Aradról Antalyába, ők keddenként repültek egy Boeing 737-essel.

„Júliustól gyakorlatilag már minden jegy elkelt a járatainkra, amelyek szeptember közepéig repülnek. Tudjuk, hely a kinti szállodákban még lenne, de a gépeink megteltek” – nyilatkozták lapunknak a cég aradi irodájánál, hozzátéve, hogy ők nem célozták meg a határ menti térség magyarországi nyaralóit.

Irházi János
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk