hirdetés
hirdetés

Cseh zárlat

Újra megszigorítják az óvintézkedéseket Csehországban. De a bezárt éttermek, szállodák százszázalékos kártérítést kapnak az államtól.

hirdetés

A cseh kormány hétfőn úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány romló helyzetének következtében kétheti lazítás után újra megszigorítják az óvintézkedéseket az országban.  "A harmadik kockázati sávból pénteken visszatérünk a szigorúbb óvintézkedéseket tartalmazó negyedik sávba", közölte Andrej Babis miniszterelnök. 

123rf
123rf
 

Jan Blatny egészségügyi miniszter közölte: az üzletek és a szolgáltatások továbbra is nyitva maradnak, de szabályozni fogják a vásárlók számát. A vendéglőket, uszodákat, közfürdőket, fitnesz- és welnessközpontokat bezárják, és visszatér az éjjeli kijárási tilalom is. Az általános és középiskolások karácsonyi szünete a szokásosnál korábban kezdődik.

Engedélyezni fogják a síközpontok működését, de szigorú feltételekkel, a hegyvidéki szállodák és panziók viszont továbbra sem fogadhatnak vendégeket. Kötelező marad a maszkok viselete a belső és külső tereken is. 
Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter bejelentette, hogy az összes vendéglő, szálloda, illetve szolgáltatás, amelyet pénteken bezárnak, veszteségeiért százszázalékos térítést kap a kormánytól.
Csehországban december 23-ig szükségállapot van érvényben. Várható, hogy a kormány kérni fogja a parlamentet ennek meghosszabbítására.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai