hirdetés
hirdetés

ECTAA: karantén helyett tesztelést!

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) is csatlakozik ahhoz a felhívásához, mely az európai vezetőket és az Európai Bizottságot arra kéri, hogy állapodjanak meg az utazási korlátozások és a tesztelések tekintetében - jutatta el az ECTAA közleményét szerkesztőségünknek az ECTAA-tag Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 

hirdetés

„Minden nap új utazási korlátozások vonatkoznak ránk, melyek jelentősen befolyásolják a határokon átnyúló utazás lehetőségét. Az ilyen korlátozások - és különösen a karanténok - valójában határzárat jelentenek. Ez döntő hatással van az emberek életére, társadalmainkra és a globális gazdaságra. Az egyik legsúlyosabban érintett ágazat a turizmus, de érinti az összes iparág gazdasági szereplőit is. Az EU-s állampolgárok únión belüli utazási korlátozásai, néhány kormány gyakran véletlenszerűen hozott döntései alapján születnek, melyek károkat okoznak az európai gazdaságnak”- amint azt a CER, a Copa-Cogega, az Eurochambres, az EuroCommerce, a SME United és az UETR nemrégiben kiadott közös nyilatkozata kiemelte.

Az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete (ECTAA) is csatlakozik ahhoz a felhíváshoz, mely szerint Európának koordináltabban kell cselekednie az utazási korlátozásokkal kapcsolatban. Az utazási korlátozások összehangolására vonatkozó ajánlási javaslat gyors elfogadására van szükség, mely meghatározza a kockázatértékelés közös kritériumait és a színkódolási rendszert (a kijelölt kockázati területek feltérképezését).

Ezen túlmenően a turisztikai iparág kiáll amellett, hogy a karantént kiváltsa a tesztelés. Az ECTAA határozottan támogatja az A4E, az ACI és az IATA - a légi közlekedésben érdekelt három szövetség - javaslatát, melyet az EU egészére kiterjedő utazási tesztelési protokoll (EU-TPT) ismertetett. Ennek értelmében az EU / Schengeni térség magas kockázatú területeiről és harmadik országokból történő utazás esetén a kötelező karantén helyett, az utazás előtti tesztelés legyen a hivatalos óvintézkedés. A javaslat a közös kockázatértékelés kritériumaira és színkódolási rendszerére épül.

"Az európai politikai vezetők azonnali cselekvésére van szükség, mert nagyon közel állunk a turisztikai iparág teljes összeomlásához, mely drámai hatással lesz más gazdasági ágazatokra is”- mondta Pawel Niewiadomski, az ECTAA elnöke.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk