hirdetés

Egyiptomban az ETI-vel: Beyoncé, mélykék tenger, élő akvárium

Nemrég érkezett haza Egyiptomból a cég saját budapesti charterjáratával az a harminc viszonteladó kolléga, aki az ETI idei egyhetes tanulmányútján vett részt. Hazatérve egytől egyig megerősítették: az úti cél csodálatos, nyugalom van, és a szokásosnál is jobban odafigyelnek az utasokra. 

hirdetés

A hét elején a törzsutasok nagy kedvencében, az 5 csillagos Grand Resort szállodában pihenhetett a csapat, amely mennyei ételeiről, családias légköréről ismert és barátságos személyzete miatt lett a magyar utazóközönség kedvence. Szintén Hurghadán várja a nyaralókat a szomszédos 4 csillagos, homokos partja és remek zöld kertje miatt népszerű, pénztárcabarát Grand Hotel, valamint lejjebb, a városközpont irányában a szintén partmenti 4+ csillagos Siva Grand Beach hatalmas medencevilágával, kíváló éttermeivel és a vidék talán legszebb, finom homokos strandjával.

A csoport
A csoport

A tanulmányút Hurghadától 250 km-re délre, Marsa Alam Port Ghalib nevű, újonnan épült üdülőövezetben folytatódott, ahol a csoport ugyanott szállt meg, mint két éve Beyoncé, a világhírű énekesnő: a kifinomult, keleti stílusban épült 5 csillagos The Palace Port Ghalibban. Ez a szálloda valódi luxushotel, igen kedvező áron. Közvetlen közel található a Red Sea-lánc két további új, 4 csillagos szállodája, a Siva Port Ghalib és Port Ghalib Resort.

Port Ghalib nemcsak a szivárvány minden színében pompázó élővilágáról és csodás koralljairól hires: a térségben kizárólag itt lehet találkozni a Vörös-tenger egyik legkülönlegesebb élőlényével, a hatalmas tengeri emlőssel, a vizitehénnel, azaz a dugonggal. A csapat számára a hét talán legemlékezetesebb momentuma is ide köthető: egy katamarántúra során másfél méteres teknősökkel úszhattak együtt a bátrabbak.

A hét második felében már a látványos korallzátonyáról hires Makadi-öbölben tett látogatást a csapat. A Sunwing Waterworld hotelben berendezett “főhadiszállásról” a kollégák laza program keretében végig látogatták mind az 5 helyi Red Sea szállodát, melyeket egy csodálatos tengerparti sétány köt össze. Mindegyik hotel 5 csillagos, a Grand Makadi és a Makadi Palace régi hírneve semmit nem kopott, sőt: a két patinás szálloda rendkívül népszerű keleties hangulata, kertje, medencéje és kíváló ára miatt. A szomszédos telken két új hotel épült az elmúlt években: az említett Sunwing Waterworld a környék legnagyobb és legizgalmasabb vízi élményparkjával és a Makadi Spa, ami egy valódi luxusszálloda felnőtt utasok részére. A partszakasz szépen kiépített, a víz jórészt korallos, de a Sunwing hotel előtt lassan mélyülő, homokos rész is van.

Sunwing Waterworld
Sunwing Waterworld


Grand Makadi
Grand Makadi

Mint ismeretes, a Red Sea szállodáknál az ETI extra figyelmességekkel kedveskedik az utasoknak: érkezéskor térítésmentesen van lehetőség a szobák azonnali elfoglalására, majd elutazás előtt napszaktól függetlenül elegendő a kulcsokat a transzferbusz érkezésekor leadni. Szintén ingyenes a parton a napernyők és nyugágyak használata, a strandtörölköző pedig a szobai bekészítés része.

A munka mellett bőven jutott idő a pihenésre és a különböző programokra. A résztvevők jeep-szafari keretén belül látogatást tettek egy sivatagi beduin faluban, majd egész napos, felszíni búvárkodással egybekötött hajókirándulásra jelentkezett a társaság: a hajórkirándulás során Giftun-szigetének Orange Bay nevű szakaszán a résztvevők paradicsomi körülmények között pihenhettek és fogyaszthatták el ebédüket.

Orange Bay
Orange Bay

Egyiptom üdülőövezeteiben, így Hurghadán és Marsa Alamban is rend és biztonság van. Az utazók a helyszínen komoly, de diszkrét biztonsági intézkedésekre számíthatnak: a repülőtéren átfogóbb a biztonsági ellenőrzés, a frekventált övezetekben a turistarendőrség emberei teljestítenek szolgálatot a parti őrség és a szállodák saját biztonsági emberei mellett. Az ETI fakultatív programjai zavartalanul zajlanak, beleérvte a luxori és kairói kirándulásokat is. A csúcsszezon közeledtével a kedveltebb Red Sea szállodák hamar megtelnek, folyamatosan nő a visszatérő nyugat-európai turisták száma.

Emlékeztetőül: idén a nyári szezonban az ETI indította az első charterjáratot, természetesen Egyiptomba. A gép jelenleg pozsonyi leszállással közlekedik Budapestről Hurghadára, de június 19-től már közvetlen járat megy, vasárnaponként. A júniusi indulásokra már csak néhány szabad hely van.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Kiadónk társoldalai