hirdetés
hirdetés

Ha igyekszik, még eléri a végét

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a velencei karnevál. A legtöbb látogatót szombaton és vasárnap várják az utolsó napjaihoz érkezett karneválon Velencében, ahol a koronavírus-járvány okozta pandémia után a gazdasági- és energiaválság nyomja rá a bélyegét az ünneplésre.

hirdetés

 A jelmezesek már péntek délutántól elárasztották az utcákat és tereket. A várost este belepő sűrű köd sem vette el a turisták kedvét, akik az éttermekben, múzeumokban és palotákban kerestek maguknak programot. A legtöbb embert a szombat délelőtti óráktól kezdve egészen vasárnap estig várják. Az olasz és a külföldi látogatók számát csak később közlik ugyan, ám Velence látogatottsága szemmel láthatóan az idén sem érte el a teljes kapacitást, ahogyan az egészen 2020-ig történt a farsang napjaiban.

    

2020-ban a Covid-19 megjelenése miatt félbe szakadt a farsang, 2021-ben pedig a város történetében először online rendezték meg az eseményt, amely tavaly tért vissza jelenléti formába járványkorlátozásokkal. Az idei az első év, amikor a velencei karnevál óvintézkedések nélkül zajlott, bár a Szent Márk tér harangtornyába való feljutáshoz erősen ajánlott a szájmaszk használata.
A gazdasági helyzet érezteti hatását: az utóbbi egy évben drágultak az olaszországi vasúti jegyek, drágább lett a vaporetto hajó is. Többe kerülnek a jellemzően már eddig is magasabb árfekvésű velencei éttermek és szállodák.
A velencei karnevál február 21-én, húshagyókedden ér véget.  
   

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk