hirdetés

Hamarosan már Svájcban is ehetünk rovarokat

2017 május 1-től Svájcban az élelmiszerüzletek és a szupermarketek számára legálissá vált a rovaralapú élelmiszerek forgalmazása.

hirdetés

Idén május 1-től a svájci szupermarketek és egyéb eladók a „fogyasztási rovarokat” immár minden más fehérjére épülő élelmiszerhez hasonlóan, nyugodtan áruba bocsáthatják. Az új törvény a tücsköket, a sáskákat és a közönséges lisztbogarakat érinti, és hangsúlyozza, hogy természetesen az emlegetett újfajta termékeknek is meg kell felelniük a hatályos szövetségi élelmiszer-biztonsági szabályoknak. A The Local szerint korábban, legálisan a szóban forgó, kicsiny állatok táplálkozási célú értékesítése kizárólag speciális engedély birtokában valósulhatott meg.

Legalább egy svájci üzletlánc már mindenképpen megpróbál előnyt kovácsolni a jogszabályi változásokból. A Coop hamarosan előrukkolhat a maga lisztbogárburgerével és –húspogácsájával, továbbá egy másik, bizonyos „tücsöklisztből” készült ételével, mely utóbbi termék mibenléte a későbbiekben még további pontosításra szorul.

„Meggyőződésünk, hogy valós kereslet mutatkozik az ilyen kulináris különlegességek iránt” – fogalmazott a Coop egyik szóvivője. Feltéve, hogy a fasírozottak és a burgerek jól teljesítenek, a cégnél az „egész alakos” rovarok eladása is megkezdődhet.

Mi szem-szájnak ingere [Sült és pörkölt rovarok egy thai piacon (Forrás: 123rf)]

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Élelmiszer Online, The Daily Meal)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk