hirdetés
hirdetés

Közös EU-álláspont: aki Kínából érkezik, az teszteljen!

Az Európai Unió (EU) tagállamai szerdán megállapodtak abban, hogy, ajánlásuk értelmében, a Kínából érkező valamennyi utazót - állampolgárságtól függetlenül - kötelezzék egy negatív Covid-teszt bemutatására. Az EU ezzel arra reagált, hogy Kínában a szigorú korlátozások feloldásával megugrott a fertőzések száma.

hirdetés

A koronavírus-tesztet tehát még felszállás előtt, legkésőbb 48 órával az utazás kezdete előtt kellene elvégezni. Az ajánlások jövő hét hétfőtől lépnek hatályba, adta hírül az euronews.com portál.

Depositphotos
Depositphotos
 

Németország elsőként reagált a döntésre: mostantól kötelezővé teszik a Covid-tesztet a Kínából érkező utazók számára - jelentette be Karl Lauterbach egészségügyi miniszter csütörtökön. Mint elmondta, a jövőben a Kínából érkező utasoknak legalább egy antigén-gyorstesztre lesz szükségük a Németországba való belépéskor. Ezenkívül a belépéskor szúrópróbaszerűen ellenőrzik az esetleges vírusvariánsokat.

 
 

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk