hirdetés
hirdetés

Magyar kultúra Bécsben

A magyar kultúrát bemutató eseményt tartanak a bécsi magyar nagykövetségen csütörtökön. A hungarikumokat a gasztronómia és a divat témaköréből ismerhetik meg az esemény vendégei.

hirdetés

"A magyar kultúra hagyományvilágát látszólag különböző, de valójában nagyon összefüggő produktumokon keresztül szeretnénk megmutatni a gasztronómiától a divaton keresztül a tudományos igényű szakkiadványig" - mondta Molnár Mária, az eseményt szervező Collegium Hungaricum igazgatója. Hozzátette: a fesztivál rávilágít arra is, hogy a magyar hagyományok miképpen kapcsolódnak az európai kultúrához és a jelenlegi trendekhez.

Az eseményen két divatbemutató is megtekinthető. Elsőként a By Me kollekciója mutatkozik be, Hrivnák Tünde kézzel hímzett, kalocsai és matyó mintás alkalmi kollekcióit vonultatják fel.

A délután folyamán láthatók a Hampel Katalin nevével fémjelzett ruhaköltemények, amelyek a régi magyar hagyományok és mai divat ötvöződéséből születtek. A ruhákat Sasvári Sándor és Sáfár Mónika színművészek közreműködésével mutatják be. 

 © WienTourismus/PeterRigaud
© WienTourismus/PeterRigaud

A kulturális találkozón megismerhető lesz a Terített asztalaink üzenete című könyv is, amely a történelmi korokon át ábrázolja a paraszt, iparos, polgár és arisztokrata családok mindennapjait és életmódját.

Szeleczky Ildikó, a Vendégvárás Művészete Egyesület elnökének könyvét Schmittné Makray Katalin mutatja be a nagykövetségen.

A borkóstolót a Tokaji Borbarátnők Társaságának képviseletében Kulcsár Edit és Béres Klára szervezik. A nap folyamán a Demeter, a Béres és a Szepsy pincészet borait kínálják majd.

Az esemény vendégei diplomaták, Ausztriába akkreditált nagykövetek és az osztrák kulturális élet képviselői lesznek.

 

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai