hirdetés
hirdetés

Magyar utazók top 5 úti célja idén nyáron

A magyarországi nyaralók számára legnépszerűbb desztinációk idén a mediterrán országok, nagy a kereslet az all inclusive szolgáltatásokra.

hirdetés

Az utazási kedv hazánkban továbbra is töretlen, beindultak a nyári foglalások, amelyek száma már januárban nagyon biztató volt. Visszatért hazánkban a korai foglalási kedv és sok nyaralni vágyó már bebiztosította foglalásával a nyári vakáció legjobb helyeit. Az átlagosan 7,6 napos nyaralást kereső magyar utazó 980 eurót költ. A szállodai kategóriákat tekintve a magyarországi TUI vendégek több mint 84  százaléka négy- és ötcsillagos hotelben foglalja le szállását. A trend, a legnépszerűbb mediterrán úticélok esetében egyértelműen a minőségi, all inclusive szolgáltatások felé mutat.

Alanya, Török Riviéra / Depositphotos
Alanya, Török Riviéra / Depositphotos
 

Legnépszerűbb úti célok

Idén a középtávú úti célok között Törökország, Spanyolország és Horvátország áll az első helyen, a nyaralók 67 százaléka e három ország valamelyikébe foglalta le nyaralását. A negyedik helyen Görögország áll népszerű nyaralószigeteivel: Kréta, Rodosz és Kos. Törökország 2023-ban tért vissza újra a lista élére, az itt nyaraló vendégek száma az előző évhez képest növekedett.

Az úti célok tekintetében az első helyen Antalya áll Mallorca és Larnaca előtt. Idén továbbra is jelentős a távoli országok iránti kereslet. Első helyre egy új desztináció, Tanzánia került, amelyet Indonézia, a Maldív-szigetek és az Egyesült Arab Emírségek követ.Az all-inclusive ajánlatok népszerűsége továbbra is töretlen: "Jelenleg a Magyarországról érkező nyári foglalások 70 százaléka all inclusive csomagot foglal magában", mondta Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője. Különösen Törökország vagy Egyiptom esetén magas erre a kereslet.

Top 5 úti cél idén nyáron

1.Törökország

2. Spanyolország

3. Horvátország

4. Görögország

5. Olaszország

 

(forrás: TUI / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk