hirdetés
hirdetés

Nyári napforduló a Stonehenge-nél

Több ezer ember gyűlik össze minden évben a nyári napforduló idején a nagy-britanniai Stonehenge-nél. A látogatók azért érkeznek, hogy itt nézzék meg a napfelkeltét, és gyönyörködjenek a kőkorszaki, máig ismeretlen funkciójú építményben.

hirdetés

A Dél-Angliában, Londontól mintegy 160 kilométerre fekvő Stonehenge az egyik legjelentősebb brit világörökségi helyszín, ami 1986 óta szerepel az UNESCO listáján. A múltban hosszú időn át volt a kelta druidák szertartásainak központja, akiknek legfontosabb ünnepe épp a június 21-i nyári napfordulóra esett, adja hírül az euronews.com portál.

Napfelkelte a Stonehenge-nél
Napfelkelte a Stonehenge-nél
 

"Akadnak, akik hiszik, hogy ez valamiféle templom, mások az építészeti teljesítményt csodálják, míg sokan a régészet iránt érdeklődnek, ezért vannak itt",  teszi hozzá a Stonehenge-ért felelős műemlékvédelmi szakember.

A Covid miatt három éven át nem érkezhettek látogatók az eseményre, így idén várhatóan jóval nagyobb lesz az érdeklődés.
A 4 órai napkeltét a közösségi média élőben közvetíti.
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk