hirdetés
hirdetés

Ötvenezer utcai lakoma a koronázás tiszteletére

Világszerte és az Egyesült Királyságban nagyjából ötvenezer koronázási lakomát tartottak. A hétvégét egy szuperkoncert zárta, ahol fellépett többek között a Take That is és a Westminster-apátságban a kijelölt helyét látványosan nem találó Katy Perry is. 

hirdetés

Vilmos walesi herceg és felesége Katalin hercegné Windsorban, hétvégén, szintén az ünneplőkhöz csatlakoztak, a lakomákkal pedig a koronázást tervezték közelebb vinni az emberekhez. A király és a királyné a királyi család hivatalos Instagramján fejezte ki abbeli örömét, hogy a lakomák "igazán élvezetes események mindenki számára". Az Egyesült Királyságban és világszerte nagyjából ötvenezer koronázást ünneplő lakomára került sor, számol be az euronews.com tudósítása.

Jill Bident a brit miniszterelnök kínálgatja süteménnyel
Jill Bident a brit miniszterelnök kínálgatja süteménnyel

Jill Biden amerikai first lady, aki az Egyesült Államokat képviselte a történelmi eseményen Rishi Sunak brit miniszterelnök lakomáján vett részt a Downing Street 10-ben, ahova önkénteseket és ukrán menekülteket is meghívtak.

A hétvégét pedig egy nagyszabású koncert zárta a Windsor Kastélyban, ahol fellépett Katy Perry amerikai énekesnő és a brit popegyüttes, a Take That is. Az esemény helyi idő szerint este 8-kor kezdődött. Az amerikai sztárfellépő kapcsán pedig a briteknél már meg is született az új jelző: "Nem találja a helyét, mint Kate Perry a Westminster-apátságban".

Katy Perry és a Take That mellett hallható volt még az estén Lionel Richie, Olly Murs, a brit X-Faktor 2009-es évadának második helyezettje és Paloma Faith angol énekesnő. Emellett közösen fellépett a Király Operaház, a Királyi Balett társulata, a Royal Shakespeare Company, a Royal College of Music és a Royal College of Art.

A kétórás koncertet, amelyet száznál több országban közvetítettek, a legnagyobb és legősibb brit királyi rezidencia, a London nyugati határában emelkedő windsori kastély hatalmas parkjában tartották húszezer néző jelenlétében. A közönséget a BBC brit közszolgálati médiatársaság által szervezett országos sorshúzáson választották ki.

Hab a tortán az alattvalók számára, hogy hétfőre a brit kormány soron kívüli munkaszünetet hirdetett, és ez a nap a meghirdetett célok szerint a jótékonykodásé, a helyi közösségek érdekében vállalt önkéntes jószolgálati tevékenységeké lesz, The Big Help Out címmel.   
    
   

 

(forrás: Euronews / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk