hirdetés
hirdetés

Programkavalkáddal indul a szezon Burgenlandban

Az ausztriai Fraknó várában kézműves vásárral és gyerekprogramokkal, Lakompakon (Lackenbach) faültetési gyerekprogrammal, a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban vonósnégyes-napokkal kezdődik az idei szezon, de mindegyik helyszínen húsvéti programokkal is készülnek majd a szervezők - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

hirdetés

A magyar határtól nem messze fekvő Fraknó várában szombaton és vasárnap a kézműves vásár mellett Sárkány, egyszarvú, húsvéti nyúl címmel magyar nyelvű húsvéti vezetést is tartanak a látogatóknak a szervezők. Emellett lesznek kézműves foglalkozások, játék, német nyelvű meseelőadás, a felnőtteket pedig magyar nyelvű vezetett séta. A vásár, a húsvéti ösvény és a kézművesszoba is mindkét nap 10-től 17 óráig tart nyitva. Fraknó várában április 5-én és 8-án újabb húsvéti vezetésen vehetnek majd részt a látogatók.

Fraknó vára / Depositphotos
Fraknó vára / Depositphotos

Április 2-án a Lackenbachi-kastélyban faültető workshop, április 9-én húsvéti tojáskeresés és kézműves foglakozások várják a gyerekeket. Március 30-ától április 1-jéig tartanak a Quartetto plus vonósnégyes-napok a kismartoni Esteházy-kastélyban. Március 30-án az Emerson String Quartet európai búcsúturnéjának utolsó koncertjét tartja, és Samuel Barber, Joseph Haydn és Franz Schubert egy-egy vonósnégyesét szólaltatja meg. Március 31-én a Quartetto di Cremona olasz vonósnégyes koncertjén Ravel F-dúr vonósnégyese, Haydn, valamint Beethoven két késői alkotása csendül fel. Április 1-jén három fiatal együttes zenél az Esterházy-kastély különféle tereiben. A vonósnégyesek délelőtt a Quartetto de Cremona mesterkurzusán vesznek részt. Az esti koncertsorozat a kastély kápolnájában indul, az Empire teremben folytatódik és a Haydn-teremben zárul. Az est Haydn Krisztus hét szava a keresztfán című művére épül. A darab egy-egy tételére kortárs zeneszerzők, Kaija Saariaho, Daniel Serrano, Busha El-Turk és Aida Shirazi műveivel reflektálnak a Leonkoro Quartet, az Adelphi Quartet és az Isidore Quartet zenészei.

Április 1-jétől a kismartoni Esterházy-kastélyban teljes nyitvatartással várják a látogatókat, akik újdonságként megnézhetik azt a hercegi hintót, amely három Esterházyt szolgált, valamint Keresztes Zsófi képzőművész The Wig című alkotását, amely a Budapesti Őszi Fesztiválon mutatkozott be, és most már része az Esterházy-gyűjteménynek. A kismartoni Esterházy-kastélyban április 3. és 6. között lesznek különböző korosztályoknak húsvéti tojáskereséssel egybekötött vezetések, április 7-én pedig tojásfestés. A kismartoni Esterházy-kastélyban április 16-án indul a kortárs kiállítás-sorozat. Elsőként Thomas Baumann művésznek a kastély díszlépcsőházába készített installációját mutatják be. Kertművészetek címmel pedig a Fehér teremben Anna Artaker, Katinka Bock, Susan Philipsz és Markus Schinwald a kastélykert rendezésére irányuló projekttervei lesznek majd láthatók - áll a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk