hirdetés
hirdetés

Startol a berlini ITB

Idén március 8. és 12. között rendezik meg Berlinben az Internationale Tourismus Börsét, a világ legnagyobb turisztikai vásárát, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség új kiállítási arculattal debütál.

hirdetés

Az idei ITB-n 184 ország több mint 10.000 kiállítója 1092 standon várja a 120.000 szakmai és 60.000 nagyközönségi látogatót a kiállítás 160.000 négyzetméterén Berlinben, március 8. és 12. között. A szakmai napok desztinációs szegmensében kiemelt szerepet kap a biztonság és védelem témája, a mesterséges intelligencia turizmusra gyakorolt hatása - többek között a robotok alkalmazása a turisztikai szolgáltatásokban -, az egészségturizmus, valamint a technológiai fejlődés a turizmus tükrében.

A 2017-es ITB díszvendége Botswana. A dél-afrikai ország 1983 óta állandó kiállító a vásáron, az idei évben 39 vállalattal képviseltetik magukat, fókusztémájuk pedig az ökológiailag fenntartható turizmus, de a látogatók az ország tradicionális táncelőadásaikat és kézműves termékeiket is megtekinthetik.

Forrás: Facebook / ITB Berlin
Forrás: Facebook / ITB Berlin

Március 8-án az ITB Future Day elsősorban az iparág jelenlegi és kialakuló megatrendjeire fog fókuszálni.

Miután a Turisztikai Világszervezet - UNWTO - a 2017-et a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évének nyilvánította, ez a téma az ITB-n is kiemelt szerepet kap mind gazdasági, mind ökológiai és társadalmi szempontból. A kiállításon innovatív koncepciókat, jógyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők.

Kína is kiemelt szerepet kap az ITB-n, a kínai kiállítók mellett networking céllal megrendezik az ITB Chinese Night elnevezésű rendezvényt, ahol az érdeklődők a kínai turisztikai piac szereplőivel találkozhatnak.

Ezen kívül a kiállításon belül egy új területen, az úgynevezett Presentation Cornerben mutatkozhatnak be az LGBT-turizmus képviselői.

Villámtalálkozók az ITB-n

Március 9-én kétszer tartanak úgynevezett "Speed Dating-napot", amely során villámtalálkozókon egyeztethetnek a kiállítók és a szakmai résztvevők. Egy nap alatt így körülbelül 2800 üzleti találkozóra fog sor kerülni.

Az ITB sajtótájékoztatója előtt (Forrás: Facebook / ITB Berlin)
Az ITB sajtótájékoztatója előtt (Forrás: Facebook / ITB Berlin)


Megújul a magyar kiállítási arculat

Még januárban számoltunk be arról, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség teljes márkakommunikációja, így a kiállítási arculata is megújul, az új márkaüzeneteket tükröző standformátum az ITB-n mutatkozik be. Az MTÜ ekkortól indítja ugyanis útjára a 2017. évi kiállítási aktivitásait, épített standos és mobil installációs megjelenéseit.

Az ITB weboldalán található információk szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség négy termékkel jelenik meg a kiállításon: Budapest, Sopron-Fertő kultúrtáj, a Tokaji borvidék és a Balaton.

A kiállítók között szerepel az Aktív Tours Kft., a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, a Budapest Airport, a Contact Travel Service Kft., a Continental Travel, a Danubius Zrt., a Dynamic Tours Kft., az Euroguide Kft., a Hunguest Hotels Zrt., a Hungária Koncert Kft., a Hévinvest Spa-Golf Zrt. / Hotel Európa Fit, az IBUSZ, a Joy Hotels Kft., a Nyugat Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft., az OTP Travel, a Quality Tours Hungary Kft., a Silverline Cruises Kft., a Tour East Tour Hungary és a Visit Hungary Travel Agency Kft.

Bár a kiállítási arculatról még nem kaptunk információkat, az ITB weboldalának MTÜ-s aloldalán az alábbi kép található:

2030-ig megvannak az időpontok

Az ITB weboldalán egészen 2030-ig bezárólag megtalálható, hogy az egyes években mettől meddig kerül sor a kiállítás megrendezésére.

Forrás: itb-berlin.de
Forrás: itb-berlin.de

Figyelmeztetés

Az ITB oldalán felhívják a látogatók figyelmét arra, hogy egyes cégek - melyek nem partnerei az ITB-nek - nem hivatalos kiadványokat jelentettek meg a kiállítással kapcsolatban, valamint két olyan szállásszolgáltató is kapcsolatba lépett már mind kiállítókkal, mind látogatókkal, amelyek nem az ITB hivatalos partnerei. Ezzel kapcsolatban bővebb információ ide és ide kattintva érhető el.

Ez a figyelmeztetés olvasható az ITB oldalán - kattintson a képre a nagyításért! (Forrás: itb-berlin.de)
Ez a figyelmeztetés olvasható az ITB oldalán - kattintson a képre a nagyításért! (Forrás: itb-berlin.de)

A 2017-es kiállítás térképe (Forrás: itb-berlin.de)
A 2017-es kiállítás térképe (Forrás: itb-berlin.de)

Chrenkó zulu Enikő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai