hirdetés
hirdetés

Tiroli megoldási javaslat: elég a partiturizmusból!

Tirol javaslatot dolgoz ki turizmusának fellendítésére. Igen, ez az a bizonyos tartomány, ahol az az Ischgl van, amelynek "Kitzloch" nevű szórakozóhelye az európai fertőzés gócpontjaként vált ismertté.

hirdetés

Tirol az őszig kidolgozza a turizmus fellendítésére vonatkozó javaslatát, jelentette be Günther Platter tartományi vezető. Közben a tartományi ülésen döntés született arról, hogy további 15,3 millió eurót különítenek el a helyi turizmus talpraállítására.

A hely, ami a koronavírus miatt vált ismertté / fotó: twitter.com
A hely, ami a koronavírus miatt vált ismertté / fotó: twitter.com

Tirol vezetését továbbra is azzal vádolják: felelős azért, hogy Európa jelentős részében elterjedt a koronavírus. A vezetők ugyanis a gyanú szerint már március 5-e előtt megtudták, hogy 15 izlandi turistának Ischglben töltött szabadsága után pozitív lett a koronavírus-tesztje, ám a síterepen akkor még senkinél sem merült fel a fertőzés gyanúja. Azokat a szállodákat, ahol az izlandi turisták laktak, felszólították, hogy jelentsék az esetleges fertőzésgyanús eseteket. Az első koronavírus-fertőzés csak két nappal később vált ismertté, a "Kitzloch" nevű szórakozóhelyen egy csapos tesztje lett pozitív. Paznauntal településeit, köztük Ischglt végül március 13-án helyezték karantén alá.

Tirol tartomány turizmusának, illetve vendéglátó-iparának fellendítését nehezíti, hogy folyamatosan jelennek meg "irritáló képek" a térségről, vélekedett Günther Platter. A tartományi vezető ugyanakkor arról is beszélt, hogy új szemléletre van szükség. Eszerint a jövőben nem szeretnének túlzott mértékű "partiturizmust", vagyis olyan vendégeket, akik rövid időre csak azért jönnek, hogy egy jót bulizzanak".

Kifejtette: mivel a helyi lakosság túlterhelt, nem a vendégéjszakák számának növelésére kell helyezni a hangsúlyt, sokkal inkább értéket kell teremteni. Hangsúlyozta: a turisták azért jöjjenek Tirolba, hogy kikapcsolódjanak, gyönyörködjenek a természetben, és várják a téli sportok szerelmeseit is - tette hozzá.

A 15,3 millió euró turizmusra szánt támogatásból négymilliót fordítanak a részmunkaidős foglalkoztatásra, további négymilliót reklámokra, 2,3 milliót közvetlenül a turizmus fellendítésére, további ötmillió eurót pedig menedékházak, bicikli- és turistautak létesítésére.

Hubert Siller, az MCI igazgatási központ (MCI Management Center) turisztikai osztályvezetője hozzátette,Tirol számára létfontosságú a következő téli szezon, így bízni kell abban, hogy nem lesz szükség nagyobb korlátozásokra, amelyek elriaszthatják a vendégeket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk