hirdetés
hirdetés

Utazás a spanyol konyha ízvilágába

2017.06.15-én a Spanyol Turisztikai Hivatal jóvoltából belekóstolhattunk a spanyol konyha ízeibe a Tapas világnapján az El Asador de Pata étteremben. 

hirdetés

A rendezvényen jelen volt José Ángel López Jorrin, Spanyolország nagykövete és Teresa Ortiz, idegenforgalmi tanácsos is.

Beszédjükben elmondták, hogy idén 85 millió turistát várnak a napfényes országba illetve az oda látogatók 10%-a a spanyol gasztronómia miatt látogat el hozzájuk. 

A Tapas hagyományos spanyol étel, a francia gasztronómiából nőtte ki magát. A szó eredetileg kreativitást és rugalmasságot jelent.

Eredetéről sokféle mítosz létezik, az egyik legérdekesebb szerint, Alfonz királynak személyi orvosa azt tanácsolta, hogy igyon meg minden nap pár pohár vörösbort, viszont a király szerette volna elkerülni az alkohol mellékhatásait, így mindig különböző ételekből álló kóstolókat készíttetett a bor mellé. 

A Tapas világnapját Spanyolországon kívül még 30 országban ünneplik. A rendezvényen bemutatkozott Madrid városa is, mely a spanyolországi turizmus első számú desztinációja. A városban nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális és gasztronómiai turizmusra. Elhangzott, hogy a Tapas jó úton jár, hogy felkerüljön az UNESCO világörökségi listájára is.

A vendégeknek Javier Estevez, díjnyertes szakács készítette a Tapasokat. 

Javier Estevez készíti a Tapast / fotó: Balázs Zsuzsanna
Javier Estevez készíti a Tapast / fotó: Balázs Zsuzsanna

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk