hirdetés
hirdetés

Van már osztrák tartomány teljesen adatvezérlelt turizmussal

Ausztriában elsőként Burgenland teljesen digitalizálta turisztikai információs rendszerét.

hirdetés

Idén január elsejétől Ausztriában egyedülő módon Burgenland tartomány teljesen digitális alapú vendégregisztrációs rendszert vezetett be, amelyet komplex módon integrált a regionális és tartományi turisztikai információmenedzsmentbe. Mostantól Burgenlandban napi gyakorlat az adatalapú digitális turizmusirányítás, amely minden értékesítési csatornát, a statisztikai hivatalokat és a döntéshozókat egyszerre szolgálja ki valós idejű információval - írja a GD Consulting.

A 136 település közel 1400 szállásszolgáltatóját rekordidő alatt integrálták a digitális adatszolgáltató és vendéginformációs rendszerbe. A szolgáltatók képzését és a több hónapos próbaidőt is beleszámítva alig fél évet vett igénybe a teljes tartomány turizmusforgalmának digitalizációja – ismertette az innovatív és úttörő projekt részleteit a TAI osztrák szaklapnak Didi Tunkel, a Burgenland Tourismus ügyvezető igazgatója.

A Feratel szoftver felhasználásán alapuló rendszer okos megoldást biztosít a vendégek utazási okmányának, útlevelének digitális beolvasására is. A komplex rendszer gombnyomásra szolgáltat információt, mind települési, térségi és tartományi szinten a szálláshelyek kapacitás-kihasználtságáról a vendégmix összetételről. Az adadvezérelt turizmusmenedzsment teljes körű kiépítése érdekében párhuzamos fejlesztésként digitalizáltak Burganland tartomány turisztika élménykártyáját, a Burgenland Card-ot is, amelyet a vendégek a szálláshelyre való bejelentkezéssel automatikusan megkapnak. Tapasztaltok szerint a turisztikai kedvezménykártya 1-2 nappal hosszabbítja meg a vendégek átlagos tartózkodási idejét.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk