hirdetés
hirdetés

145 úti cél

Naponta háromszor Berlinbe

Számos újdonsággal rukkol elő az airberlin 2016-os kínálatában. Az idén a magyar utasok berlini átszállással utazhatnak Chicagóba vagy New Yorkba, télen pedig Miamiba, Punta Canába és Varaderóba – hangzott el a légitársaság és a Budapest Airport sajtóreggelijén.

hirdetés

Fotó: Art Konovalov
Fotó: Art Konovalov

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta, hogy a Budapest Airport forgalomnövekedése 2015-ben 12,5%-os volt, az idei év első negyedévében pedig folytatódott a trend: 13%-os bővülést értek el az utasforgalomban. Az is elhangzott, hogy 2011 óta 40%-kal nőtt a Budapestről Berlinbe utazók száma, így a régi-új német főváros bekerült a Budapestről elérhető 20 legkeresettebb desztináció közé.

Az airberlin 2015-ben 145 városba repült, több mint 30 millió utas vette igénybe szolgáltatásait – tudtuk meg Sali Sándortól, a légitársaság magyarországi képviselőjétől.

A társasággal kapcsolatos egyik legfontosabb hír, hogy március vége óta az airberlin hétköznapokon már napi három járatot üzemeltet Budapest és Berlin között.

A járat hétfőtől péntekig reggel 6.25-kor indul Budapestről és 7.55-re érkezik Berlin- Tegel repülőtérre, ahonnan olyan további úti célokat tudnak elérni az airberlin globális hálózatával az utasok, mint Chicago, New York (JFK) vagy akár egynapos üzleti utakra, Koppenhága, Stockholm, Göteborg, Kalsruhe, Saarbrücken, Nürnberg, Alicante, Malaga, Faro, Olbia, Reykjavik, a Kanári-szigetek, valamint egyéb német városok, mint például Nürnberg, Kalsruhe vagy Saarbrücken. Kiváló csatlakozási lehetőséget nyújt az airberlin olyan nyaralódesztinációkba is, mint a Kanári- szigetek, Alicante, Malaga, Faro, Funchal Olbia, Ibiza, Rodosz és Kréta. Reykjavíkba már heti öt csatlakozó járattal lehet eljutni.

A rendezvényen bemutatkozott az Etihad Airways, az airberlin légitársasági partnere. Budapestről Berlinen át Abu- Dzabi most már naponta kétszer is elérhető az utazók számára. Abu-Dzabin keresztül számos újabb célpontba repülhetünk, például Ausztráliában (Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth) és Ázsiában (Delhi, Seychelles- szigetek, Maldív-szigetek, Phuket). Az airberlin partner légitársasága, az Etihad Airways által üzemeltetett járatok szintén az airberlinnél is, valamint az Etihad Airwaysnél is foglalhatók. Az Eithad Airways gépparkja folyamatosan bővül, jelenleg 119 géppel rendelkezik, köztük Boeing 787 Dreamliner, illetve A380-as Airbus next generation típusokkal.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk