hirdetés
hirdetés

A válság ellenére további szállodák nyílnak Bécsben

Az osztrák fővárosból továbbra is hiányoznak a turisták, így a szállodák közel negyede jelenleg is zárva tart. A piac azonban optimista, legalábbis ez derül ki az ORF friss hotelpiaci körképéből, írja a GD Consulting.

hirdetés

Idén és az elkövetkezendő években további több szász szoba kerül átadásra, főleg a luxus-szegmensben. A város turisztikai hivatalának  – a Wien Tourismus – szakértői jelentős minőségi ugrást várnak a tervben szereplő fejlesztések hatására.

2022/23-ra az idei nyitások mellett további 13 szálloda piaci bevezetése várható, olyan luxusmárkák debütálnak Bécsben, mint a Mandarin Oriental vagy a Rosewood.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

A Lenikus-csoport  és a Sigma Holding is aktív, hamarosan nyitó fejlesztéseik vannak mind Bécs belvárosában, mind pedig a külvárosban (Donaustadt).

A bécsi szállodások továbbra is a belföldi és  németországi vendégkörre alapoznak, jelenleg ugyanis innen érkezik a legtöbb szállóvendég.

Idén az első 7 hónapban 1,4 millió vendégéjszakát regisztráltak az osztrák főváros kereskedelmi szálláshelyein, amely a 2020-as év (!) bázisánál is 57 százalékkal kevesebb.

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk