hirdetés
hirdetés

Amíg felújítják a pécsi hotelt, megnyílik a kistestvére

Negyven éve nem volt akkora volumenű építkezés a pécsi szállodában, mint amekkora most januárban kezdődik. Az épület felújítása, átalakítása és bővítése mintegy 5,8 milliárd forintba kerül, amiből 3,5 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást kapott a Hotel Palatinus Kft - írja a Pécs Aktuál.

hirdetés

"Pécs legimpozánsabb szállodája, a Palatinus Grand Hotel a felújítást követően 4 csillagos lesz, megnövelik a szobák alapterületét is, valamint az újranyitást követően számos új, egyedi helyszínnel is bővül, így az minden bizonnyal el fogja nyerni az arra fogékony városlakók tetszését is" – mondta a Pécs Aktuál kérdésére dr. Czéh-Tóth Márk.

A Hotel Palatinus Kft. ügyvezetője hozzátette: 2025-ra egy teljesen új infrastruktúrával rendelkező, ugyanakkor a múltjához hű szálloda várja majd a vendégeket. A projekt közel 3,5 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében 2020-ban.

A beruházás bő kétéves előkészítést és tervezést követően idén ősszel a megvalósítás szakaszába lépett, a tényleges bontási, építési munka 2023 januárjában kezdődhet el. A szálloda utolsó átfogó felújítása és korszerűsítése csaknem 40 éve, az 1980-as évek közepén történt.

Megnyitják a Palatinus Boutique Hotelt

A Grand Hotel felújításának megkezdésével párhuzamosan – bő 2 és fél éves kivitelezést követően – a Király u. 3. sz. alatt megnyitják a Palatinus Boutique Hotelt, ahol vadonatúj, 29 szobával, 4 csillagos minősítéssel várják a vendégeket. A házat a szomszédos Palatinus Grand Hotelt is működtető pécsi HotelKer Kft. üzemelteti.hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk