hirdetés
hirdetés

Így alakul a vendégforgalom keleti szomszédunknál

Romániában 13,3 százalékkal, 16,686 millióra nőtt a vendégéjszakák száma az idei első nyolc hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

hirdetés

A belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 6 százalékkal 14,514 millióra nőtt, míg a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma kétszer nagyobb volt mint tavaly, így 2,172 millióra emelkedett. Mind a belföldi, mint a külföldi vendégek átlagban 2,2 vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett vendégek száma 18,3 százalékkal 7,613 millióra nőtt a vizsgált időszakban.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A belföldi vendégeké 11 százalékkal, 6,616 millióra bővült, míg a külföldieké több mint kétszeresére, 996 900-ra nőtt. Augusztusban ugyanakkor a kereskedelmi szálláshelyeken 5,6 százalékkal kevesebb vendégéjszakát jegyeztek a tavalyi év nyolcadik hónapjához mérten, és a vendégek száma is 1,4 százalékkal csökkent. Tavaly egész évben 43 százalékkal 20,653 millióra nőtt a vendégéjszakák száma. A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett vendégeké is 46 százalékkal, 9,276 millióra nőtt a 2020-as alacsony bázishoz mérten.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk