hirdetés
hirdetés

Ilyen lesz a Club Aliga

Látványfelvonó visz fel a löszfalra, a parti sétányt nem építik be - írja az Index.

hirdetés

A Club Aliga több tízmilliárdos fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől jelentős támogatást nyert el a tulajdonos-beruházó Appeninn Nyrt., a kormány pedig 2020. augusztus 7-ei rendeletével kiemelt kormányzati beruházássá minősítette a fejlesztést.

A Somogy Megyei Kormányhivatal július végén indította meg a környezetvédelmi hatósági eljárást. E dokumentumból kiderülnek a szállodafejlesztés, illetve az ahhoz kapcsolódó építmények és egyéb infrastrukturális fejlesztések részletei. A tervezési cél az

    Aliga 2 Apartman/villapark
    Szálloda és a hozzá tartozó épületek, parkolók
    Kikötő épületcsoport
    Agora kialakítása.Az ötcsillagos, négyszintes szálloda két épületszárnyból állna, 162 szobával, hozzávetőleg 50 állásos mélygarázzsal, wellness részleggel. Ez utóbbinál egy külső, egy belső medence és egy gyerekmedence kialakítását tervezik. A területen 66 új építésű, 40 négyzetméter körüli apartmanházat is felhúznának, ezeket utak kötnék össze. A hotel területén 20 elektromos autótöltő is lesz.

Az Agora fejlesztés sétányok és parkosítás mellett tartalmaz egy látványfelvonót is, mely a löszfal tetejére viszi fel az utasokat. A 12 személyes panoráma-lift nem csak akadálymentes közlekedést tesz lehetővé, de megnyitja az utat a fennsík további fejleszthetősége előtt is.Ugyancsak az Agorához kapcsolódik, hogy kialakításának keretében teljes körűen felújítják a kertmozit, mégpedig úgy, hogy az zenei rendezvények megtartására is alkalmas lesz. A helyben élő lakosságot leginkább foglalkoztató fejlesztési részterületről Budvári Róbert, a Pro-Mot Kft. ügyvezetője az Indexnek azt nyilatkozta, a multifunkcionális rendezvényhelyszínt nem arra tervezik, hogy éjszakai mulatóközpontként funkcionáljon. Azt is hangsúlyozta, hogy a Pro-Mot vagyonkezelésében lévő állami területhez nem kívánnak hozzányúlni, nem lesz beépítve. A nyári szezonban a strandhasználatért belépőt kell fizetni, a helyi lakosoknak, nyaraló tulajdonosoknak ingyenesen hozzáférhető marad a jelen kor igényei szerint felújított partszakasz. Szezonon kívül továbbra is bárki által ingyenesen hozzáférhetővé teszik a területet.

Az ügyvezető becslése szerint a teljes Club Aliga projekt az év végére vagy jövő év elejére juthat el odáig, hogy építési engedéllyel rendelkezzen.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk