hirdetés
hirdetés

Négycsillagos, ötven szobás hotelt épít Szegeden az egyház

A közel 14 milliárd forintba kerülő sportkomplexum, amely egy stadiont is magában foglal, sporthotelt épít a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából.

hirdetés

Ezt a volt Napfény kemping korábbi szállóépületéből akarták kialakítani átépítéssel, de végül nem valósult meg; sokáig torzóként volt ott a helyszínen, mígnem teljesen elbontották. Az új szálló 2019 márciusában még mindig tervezés alatt volt, pedig ekkor már javában épült a stadion is - értesült a szegeder.

Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye
Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Az új négycsillagos szegedi ház a Hotel Szent Gellért Fórum nevet kapja. A most kiírt közbeszerzés keresi azt a vállalkozót, aki elkészíti a megvalósításhoz szükséges kiviteli tervezési, valamint kivitelezési feladatokat a Hotel Szent Gellért Fórum 50 szobás, három szintes – plusz tetőtér a gépészetnek és a tetőkertnek –, kertkapcsolatos létesítményéhez.

A portál információi szerint a földszinten lesz a recepció, közösségi terek, lobby, konferenciaterem, étterem, wellness kiszolgáló funkciók, terasz, és még kápolna is. A két emeleten pedig a szállodai szobák, közlekedők, valamint szintén teraszok. Mindkét szinten 22 standard szoba és egy-egy apartman, akadálymentesített- és családi szoba épül majd. Belsőépítészeti felszereltségük, kényelmi szintjük a négycsillagos szállodák előírásainak megfelelő, a Hotel Stars Union minősítés szerint. Energetikailag LEED Silver-minősítésnek való megfelelés van tervezve.

A tervezési szándéknyilatkozatok benyújtási határideje április 23-a, míg a közbeszerzési eljárás tervezett kezdőnapja május 11. A munkálatok a nyertes kihirdetése után, valószínűleg csak az év második felében kezdődhetnek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk