hirdetés
hirdetés

Turizmust korlátozó rendelkezések Velencében

Velence polgármestere bejelentette, hogy szigorúan ellenőrzik majd a rövid távú, turisztikai célú ingatlan-bérbeadást. Azt mondta, „elég volt az ügyeskedésből.”

hirdetés

Luigi Brugnaro bejelentése értelmében az olasz város megpróbálja korlátozni a rövid távra szóló bérbeadást, mert Velencének küzdenie kell azért, hogy ne veszítse el a lelkét - írja a Roadster.hu. "A városrészek lassan elnéptelenedtek, Nem akarjuk, hogy a város és a lagúna csak a turisták számára éljen tovább" – mondta a városvezető.

Depositphotos
Depositphotos

A rövid távra kiadott lakások a világ számos városában gondot okoznak, mivel felhajtják az árakat. Brugnaro elmondta, hogy olyan új rendszert szeretne kialakítani, amiben az ingatlanokat csak legfeljebb százhúsz napra lehetne kiadni turistáknak. Ellenkező esetben a tulajdonosnak be kellene jelentenie a házát vagy a lakását a központi rendszerbe. A polgármester szerint „nincs többé idő a csínytevésre”, és aki túllépi a százhúsz napos korlátot, az „az ajtóban találja a rendőrséget.”(forrás: roadster.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk