hirdetés
hirdetés

Turizmusonline.hu felmérés: Hogy látják a helyzetet a munkavállalók? 1. rész

Megkérdeztük a hazai turisztikai, vendéglátós szektor területén működő hazai cégek munkaadóit, munkavállalóit, hogyan látják jelenlegi helyzetüket, ez évi kilátásaikat. Most a munkavállalói oldal bemutatásával folytatjuk kérdőívünk elemzését. 

hirdetés

123rf
123rf

Bár felmérésünk nem reprezentatív jelleggel készült, azonban örömmel tapasztaltuk, milyen sokan küldték vissza az anonimitást biztosító kérdőíveket, amelyeket a turizmusonline.hu oldalunkon osztottunk meg: a munkadók közül 258-an, a munkavállalók köréből pedig  526-an töltötték ki, így jelentős mintavétel alapján dolgozhattunk, és ez alapján adhatjuk közre az eredményeket.

Az adatok kiértékelésével, és mostantól folyamatos közlésével az a célunk, hogy mind a szakma képviselőit, mind a szektor döntéshozóit és érdekképviseleti szerveit segítsük abban, amint lecseng a harmadik hullám, a legjobb, leghatásosabb módon történhessen minden területen az újranyitás. A munkaadói és munkavállalói oldal pedig ismerje meg jobban egymás igényeit, elvárásait annak érdekében, hogy sikeres legyen köztük az együttműködés.

Kik küldték vissza a munkavállalók közül a válaszokat?

Alapvetően a szállodaipar (39,7 %) és az utaztatás területéről (30%) érkeztek vissza szerkesztőségünkbe a kitöltött kérdőívek, de a vendéglátásban dolgozók közül is jöttek válaszok szép számban (8%)  (1. chart)

 

1. chart
1. chart

 

Az aktív korosztály tagjai közük kerültek ki többségben (összességében 91,6%), akik visszaküldték kérdőívünket, közel azonos mértékben (40-50%-ban), a legfiatalabb és legidősebb korosztály egyaránt 4-4 százalékban válaszolt kérdéseinkre. (2. chart)

2. chart
2. chart

 

Fontos adat a munkavállalói oldalt vizsgálva, hogy arányait tekintve a legtöbb munkavállalónak (31%-nak) változott az első hullám óta a státusza, sokan részmunkaidősök lettek - a korábbi teljes munkaidőben történő foglalkoztatás helyett.(3. chart) 

3. chart
3. chart

Kinek maradt meg a munkája, kinek változott a státusza?

A visszaküldött válaszokból kiderül, hogy 20,5 százaléknak nem változott idén februárig a státuszuk, 14,3 százaléknak viszont nagyonis, mert sajnos elvesztették időközben az állásukat.

A munkavállalók ttöbbsége szerint munkaadójuk nem vett igénybe semmiféle bértámogatást annak érdekében, hogy tovább tudja fizetni alkalmazottainak a béreket. (61,3 % jelezte ezt)  (4. chart) 

4. chart
4. chart

Legtöbb válaszadónknak a részmunkaidőben való foglalkoztatás miatt csökkent a jövedelme (35%). Jelentős azok száma is, akik bár teljes munkaidővel vannak továbbra is bejelentve, azonban munkaadójuk csökkentette  a fizetését (17%). És egyenlő mértékű (16-16%) azok aránya, akiknél egyik oldalról nincs semmilyen változás, illetve ugyanilyen arányban jelezték válaszadóink azt is, hogy jelenleg nincs semmilyen jövedelmük. (5. chart)

5. chart
5. chart

És mivel az utcára küldött alkalmazottak nagyrésze nem helyezkedett el más területen az elbocsájtás óta, (78,5 5-uk), így nagy az esély arra, amint engedélyezett az újranyitás - ismét visszatérnének eredeti munkakörükbe, ha erre lehetőségük adódik. (6. chart)

6. chart
6. chart

Felmérésünkből egyértelműen kiderül, a munkavállalók nagy többsége már az első hullám idején elvesztette állását (44,2 %), de azóta is, mind a második, mind a harmadik hullám idején, továbbra is küldtek el a szektorból sajnos alkalmazottakat. (7. chart)

7. chart
7. chart

Lesz-e újrainduláskor elegendő szereplő a munkaerőpiacon? 

Erre a kérdésre a visszaküldött válaszok alapján kijelenthető, igen, minden bizonnyal lesz, bár hogy miképp találja majd meg a munkavállalót a gyors iramban alkalmazottakat kereső munkaadó - erre majd a későbbiekben még visszatérünk. Ami biztos: az elküldött munkavállalók többsége rendszeresen átnézi az álláshirdetéseket, igaz, nem feltétlenül határozott célból, inkább csak rálátással legyen a helyzetre. (7. chart)

7. chart
7. chart

 

És akkor jöhet a bónusz?

Most pedig mind a kérdőívet beküldők, mind az értékelést végigolvasók körének felajánljuk, hogy a korábban meghirdetett két nyereményt kisorsoljuk azok körében, aki a következő LINKRE kattintva kitölti nevét, e-mail címét.

Egy-egy Karrier coaching csomagot sorsolunk ki: a munkaadók és a munkavállaók köréből, amelyet a Business Drive Hungary Kft. ajánlott fel.

Vezetői coaching: A coaching folyamat során igyekszünk feltárni a vezető látható és rejtett erőforrásait, felhasználva személyes fejlődésük, magabiztosságuk és teljesítményük növelésére. Személyre szabottan nyújt segítséget.

Karrier coaching: Sok mindennek kell a tudatában lennünk ahhoz, hogy rátaláljunk a nekünk való munkára és el is nyerjük azt. Ebben fognak segíteni.

Visszaküldési határidő: 2021. március 26.

A két nyertest emailben értesítjük, és a turizmusonline.hu oldalon is közzétesszük. 

Ezúton is köszönjük a közreműködésüket és a felajánlást!

 

 

 

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai