hirdetés
hirdetés

Tunézia, Egyiptom, Zöld-foki-szigetek

Kedden tartotta frissen megjelent idei téli katalógusának bemutatóját a Kartago Tours. 

hirdetés

Az egzotikus utakat, tengerparti üdüléseket felvonultató kiadvány azért csak most, viszonylag későn készült el, mert az utolsó pillanatig folytak tárgyalások lehetséges új desztinációkról, új charterjáratok indításáról. A tour operátorok azonban végül úgy döntöttek, hogy ez nem az a tél, amikor érdemes lenne kockáztatni, mondta el a bemutatón Füri Mihályné Boglárka az utazási iroda cégvezetője. A téli szezon útjai online már néhány hete foglalhatók, a katalógus pedig a hét végéig megérkezik minden partner irodához, ígérték. Jelentős változást hozott az idei év a Kartago Tours életében, utalt a cégvezető a májusi történésekre, amikor a REWE Csoport 51%-os tulajdonrészt vásárolt a többek között a Kartago Tours-t is tulajdonló Exim Holdingban. Az akvizíció biztonságot és minőséget jelent  a cég számára; hamarosan a REWE magas színvonalú szállodái is bekerülnek az árualapba, tudtuk meg. 

2012 nem az idegenforgalom éve, jelentette ki a Füri Boglárka; a nyári szezonban csökkent a charter utasok száma, kevesebb a fizetőképes kereslet, aki utazik az inkább saját kocsiján indul el és egyre inkább jellemző az is az utasokra, hogy az utolsó pillanatig várnak a foglalással. A Kartago Tours-nál a bíztató nyári előfoglalások, ellenére nehezen indult be a szezon, majd a június-augusztusi hónapok már erősek voltak. Folyamatosan tér vissza a bizalom Tunézia és Egyiptom iránt. A tunéziai forgalom jelentősen nőtt tavalyhoz képest, az egyiptomi a tavalyihoz hasonló szintet ért el. A tavalyi kiemelkedő forgalomhoz képest némileg mérséklődött a törökországi nyaralások volumene. Örvendetes tény azonban, hogy a nehéz gazdasági környezet ellenére az utazási iroda a tavalyival azonos árbevételt tudott produkálni.

Az idei téli katalógus a tavalyihoz képest - szándékosan - újra fogyott egy kicsit. Egy charter indul Tunéziába péntekenként várhatóan a Tunis Air Express-szel, a tavalyihoz hasonló szállodai kínálattal találkozhatnak itt az utasok, és idén is terveznek körutazást. Egyiptomba szombatonként egy Travel Service charter indul Budapestről hurghadai és Sharm el Seikh-i leszállással. A légitársaság a téli szezontól 20 helyett 15 kilogramban határozta meg a feladható bőrönd felső súlyhatárát minden desztinációra. Egyiptomban kétféle nílusi hajós programot is összeállítottak, amelyek újra érintik Kairót, és Hurghadában két új szálloda is került a katalógusba. A Marsa Alam-i és Sharm el Seikh-i szállodai kínálat hasonló a tavalyihoz. Prágai indulással Dominikán, Jamaikában, Kenyában, Kubában, Mexikóban, Venezuelában és Zanzibárban is üdülhetnek a Kartago Tours utasai. A Zöld-foki-szigeteket a TAP Portugal menetrend szerinti járatával programozza az iroda, melyre decembertől március végéig vannak block seatjeik.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk