hirdetés
hirdetés

A Világ Második Legjobb Állása

Lassan feléhez közeledik az első magyar hivatásos világutazó munkája. A 27 éves budapesti Gyémánt Balázs még 2010 végén jelentkezett A Világ Második Legjobb Állására, amelyet a Tensi hirdetett meg. A többszáz jelentkező közül ő bizonyult a legalkalmasabbnak arra, hogy főállásban tesztelje világszerte a legjobb szállodák ajánlatait, kipróbálja a legizgalmasabb programokat, megkóstolja a legkülönlegesebb ételeket. És természetesen minderről be is számoljon a www.alegjobballas.hu blogon és Facebook-oldalán.

hirdetés

A Világutazónak lenni nemcsak móka és kacagás; hisz az elmúlt 3 hónapban az USA-ban, Mauritiuson, az Amerikai Virgin szigeteken, St. Martinon, a Bahamákon, Olaszországban és Franciaországban járt, így több mint 40.000 kilométert tett meg. Ez akkora távolság, mintha egyszer megkerülte volna a Földet. Fárasztó lehet folyamatosan koktélozni, gourmet ételeket enni, business classon utazni, a világ leggiccsesebb naplementéjében egy profi szakáccsal főzőcskézni, és pillangót kergetni a világ legnagyobb hajójának parkjában. De mindezek mellett Balázs az utazások során kihívásokkal is találkozik, nem menekül az izgalmas szituációk elől. Marseille-ben például a Taxi című film ihletésére a legeszementebb, leggyorsabb taxisofőrt kereste, az Oasis Of The Seas óriási tengerjáró hajó 15. emeletén igyekezett vízisíelni tanulni, strandra leszálló repülőt simogatni, minden helyi ételt megkóstolt, legyen az bármennyire magyar gyomortól távol álló, cirkusziskolába iratkozott, hogy megmutassa a lengőtrapézon végzett munka nehézségeit, Mauritiuson mindent megtett, hogy megtalálja a kihaltnak hitt dodó madarat – de ebben nem járt sikerrel. Találkozott viszont egyéb érdekes élőlényekkel, például Shrekkel és a Kung Fu Pandával is. 

"A legjobban eddig az óriáshajó tetején való szörfözést élveztem, a „repülőgép-simogatás" is hatalmas élmény volt St. Martin szigetén, de nem szabad kihagynom a mauritiuszi vízisíelést és a helyi piacon a chilis-sós ananász kipróbálását, vagy a provence-i levendulamezők illatát, amelyek Van Gogh-ot is megihlették anno. A megszerzett élmények már most megtöltenének egy enciklopédiát " - mondta Balázs, aki eddigi utazásai alatt már 150 órát töltött vízen, 45-öt levegőben, és eddigi kalandjait 5000 fényképen és 30 órányi videón örökítette meg.

Azok, akik követik nem mindennapi élményeit, eddig 14 kisfilmen és 40 blogbejegyzésen keresztül utazhattak vele. Balázs igyekszik a szállodák étterme, medencekomplexuma és a tengerpart különlegességei mellett a célállomások valódi arcát is megmutatni, így például a piaci forgatagot és annak kulturális sokszínűségét. Mindazok, akik nézik, olvassák beszámolóit, valóban szinte testközelbe kerülnek a világ azon részeivel, ahol Balázs éppen megfordul; sőt akár egy darabot meg is szerezhetnek belőle. A Világ Második Legjobb Állásának Facebook-oldalán játszók között hetente egy embernek Balázs ajándékot hoz: igyekszik a helyi különlegességek mellett a lehető leggiccsesebb szuveníreket is megtalálni, hogy a bolondos utazás mosolyt csaljon annak arcára is, aki az ajándékot kapja (világító dodós hógömb, neon-glitteres mágnes).

Az ország első hivatásos világutazója előtt még számos út, felfedezni való táj áll, tehát kalandjai nem értek véget, sőt a java még hátravan. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai