hirdetés
hirdetés

Szemétszedésért kajaktúra

A természetben található szemét mindannyiunk közös felelőssége – hangzik a GreenKayak nevű szerveződés egyik alapvetése. Márpedig ha így van, akkor a szemét felszámolásából is mindannyiunknak ki kell vennie a részét. A dán cég éppen ezt kívánja elősegíteni azzal, hogy ingyenes kajakozási lehetőséget kínál Észak-Európában. Cserébe annyit kérnek, hogy útközben szedjük össze a folyókban található hulladékot, a végén pedig posztoljunk a kalandról a közösségi médiában, hogy minél többekhez eljusson a híre.

hirdetés

Aki pedig posztol, a greenkayak hashtag mellett használhatja a trashtaget is. (Ahogy már korábban írtuk Instagramon és facebookon is terjed a kihívás, amiben szemetes területeket tisztítanak meg az emberek.)

A civil szervezet Írországban, Dániában, Németországban, Svédországban és Norvégiában is megteremti a lehetőséget arra, hogy a turisták egy kajakot használva ingyenesen deríthessék fel a környéket, miközben megtisztíthatják a természetet. Kajakkal olyan helyekre is könnyedén el lehet jutni, ahová más módon kimondottan nehéz lenne. 

forrás: greenKayak insta oldal

2017 óta már 11 tonnányi szemetet gyűjtöttek így össze Koppenhága kikötőjében, most pedig kiterjesztik a programot Dublin, Bergen és Hamburg vizeire.A biztosított kajakok mindegyike kétszemélyes, sőt a biztonság érdekében még mentőmellényeket is adnak. 

forrás: greenKayak insta oldal

"Dániában szeretnek az emberek kiülni a kanálisok partjaira, ám sajnálatos módon közben az úszó szemetet kell nézniük. Ilyenkor nem dobhatod le a felsődet és ugorhatsz be a vízbe, viszont beülhetsz egy kajakba és máris tehetsz valamit" – magyarázta Tobias Weber-Andersen, a GreenKayak alapítója.

 

(forrás: Roadster)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai