hirdetés
hirdetés

Idén június 1-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre

Idén 26. alkalommal várják a jelentkezőket a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország verseny szervezői az ország legnépszerűbb környezetszépítő megmérettetésére, amelyre idén először határon túli települések is nevezhetnek. Annak érdekében, hogy minél több település részt vehessen a versenyen, a szervezők június 1-ig meghosszabbították a jelentkezés határidejét.

hirdetés

A Virágos Magyarország versenyhez évről-évre több száz település és közel hárommillió ember csatlakozik, hogy felvirágoztassa lakókörnyezetét. 2019-ben az a cél, hogy a korábbi éveknél is több községet, várost és kerületet sikerüljön bevonni, hiszen ez egy olyan verseny, amelynek minden résztvevője nyertes. A befektetett munkának ugyanis egy élhetőbb, fenntarthatóbb, virágosabb településkép a jutalma.

Ennek érdekében a tavalyi 25. jubileumi év után idén új lendületet kapott a Virágos Magyarország verseny, ami számos új izgalmat, megújult díjazási rendszert és az eddiginél nagyobb esélyeket tartogat a települések számára. A legfontosabb változás, hogy a jelentkezők első körben saját régiójukban mérkőzhetnek meg egymással, nagyobb esélyt biztosítva ezzel a korábban kevésbé sikeres kistelepüléseknek is. A területi díjátadókon győzedelmeskedő városok és falvak ezután az országos döntőben indulhatnak a fődíjért és a lehetőségért, hogy képviselhessék Magyarországot a nemzetközi Entente Florale Europe versenyen, amelyen idén a tavalyi győztes Csemő és Nagykőrös mutatkozhat be.

Szintén újítás, hogy a verseny hagyományteremtő céllal megnyitotta kapuit az erdélyi települések előtt, ami az első lépés afelé, hogy hamarosan az összes határon túli magyarlakta település bekapcsolódhasson a legnagyobb tömegeket megmozgató hazai környezetszépítő versenybe.

A verseny fővédnöki szerepét idén is Borbás Marcsi tölti be, aki a Virágos Magyarország elkötelezett támogatójaként minden önkormányzatot arra buzdít, hogy jelentkezzen június 1-ig, hiszen ez a kezdeményezés páratlan közösségépítő erővel bír, és sokban hozzájárul a települések turisztikai vonzerejének növeléséhez is.

 

MEGHOSSZABBÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. június 1.

A regisztráció és a részvétel díjmentes.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai