hirdetés
hirdetés

Rangos elismerés Niklai Ákosnak

A Budapesti Gazdasági Főiskola Szenátusa a Professor Honoris Causa címet adományozta dr. Niklai Ákosnak, a Magyar Turizmus Zrt. korábbi elnökének, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli volt elnökének, a HOTREC / Európai Szállodák, Éttermek Szövetsége / vezetőségi tagjának, a Kárpátia Étterem és Vendéglátóipari Kft. ügyvezető igazgatójának annak elismeréséül, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdasági Tanácsának elnökeként, rendszeres óraadóként hozzájárult az Intézmény stratégiai célkitűzéseinek meghatározásához, megvalósításához, hogy munkásságával gyarapította a BGF tudományos, kulturális, művészeti és gazdasági értékeit, illetve jelentősen közreműködött ezen értékek megőrzésében.

hirdetés

A kitüntető elismerést dr. Niklai Ákos Sándorné dr. Kriszt Évától, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektorától vehette át a Főiskola Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett „Útkeresés és növekedés” című tudományos konferencia ünnepélyes megnyitóján és plenáris ülésén november 10-én.Dr. Niklai Ákos a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, majd a Marx Károly közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.

30 éves szállodás pályafutása során  Budapesten a Duna Intercontinental Szállodában szobafőnök, értékesítési igazgató, igazgató-helyettes  beosztásokban dolgozott, majd a 80-as években a többszörös sikerdíjas FORUM HOTEL BUDAPEST nyitását és sikeres működését irányította.

A 90-es években Ausztráliában a világ legjobb szállodái között számon tartott Hayman Island Resort, Great Barrier Reef szállodát, és az azt tulajdonló Ansett Hotels & Resorts szállodacsoportot vezette, majd az Ansett Airlines of Australia légitársaság vezérigazgató-helyettese volt.

Az elmúlt években éttermek vezetésével, szállodai, légitársasági tanácsadással foglalkozott és több hazai és nemzetközi szakmai szervezet munkájában közreműködött.

Szakmai munkája elismeréseként több nemzetközi és nemzeti díjat kapott.

Óraadóként, illetve vendégelőadóként oktatott több felsőoktatási intézményben külföldön és Magyarországon egyaránt, köztük a Budapesti Gazdasági Főiskolán is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai