MyWay Airlines: a rövid távú járat?

MyWay Airlines: a rövid távú járat? 

Október 29-én indult el az alig féléves MyWay Airlines grúz légitársaság heti kétszeri, Tbiliszi-Budapest járata, de - mint arról először ágazati pletykákból értesültünk - a légitársaság december másodikával fel is függesztette. Értesülésünket megerősítette vasárnap a légitársaság magyarországi értékesítési ügynöke, a CE Aviation Service.
Honnan jön a Joon, hova megy?

Honnan jön a Joon, hova megy? 

Október végétől már Budapestre is a JOON járatai közlekednek az Air France helyett,. A hiedelmekkel szemben ez nem féltétlenül jelent egyet a fapadosítással. Jean-Michel Mathieu, a társaság vezérigazgatójával a budapesti járatnyitó alkalmával készült exkluzív interjúban eloszlatjuk a kétségeket. A beszélgetést teljes terjedelmében a Turizmus & Vendég decemberi számában olvashatja.
Nagy tervekkel vág bele a Ryanair a jövő évbe Magyarországon

Nagy tervekkel vág bele a Ryanair a jövő évbe Magyarországon 

Tetszik, nem tetszik, a Ryanair a Budapest Airport egyik legnagyobb ügyfele. A magyar turizmust a már föld alatt nyugvó Malév kimúlása után többszöri alkalommal megmenteni kívánó Michael O’Leary vállalata 2019-ben akkora erőkkel vonul fel a ferihegyi forgalmi előtéren, hogy rögtön 50%-kal növeli Budapesten állomásozó gépei számát.

Pofozkodás a lizsében 

A 168 Óra majdnem 9 perces videóján látható, ahogy a paravánok mögött folyó faátültetési munkákat felügyelő Valtonos biztonságiak egyszer csak több tucatnyi, nagydarab emberből álló csapata kiront és alaposan helyben hagy időset, nőt, férfit és okos telefont. A kisfilm időtartama alatt a rendőrségből nem sokat látni.
Elér-e az airbaltic CS300-asa közbenső leszállás nélkül Alma Atába?

Elér-e az airbaltic CS300-asa közbenső leszállás nélkül Alma Atába? 

Április végétől közvetlen járatot nyit a lett airbaltic Riga és a kazah Alma Ata között — tájékoztatott pénteken a légitársaság.
Zöld szívbe zárt magyarok

Zöld szívbe zárt magyarok 

A magyarok között változatlanul népszerű Stájerország téli kínálata mutatkozott be szerdán, Budapesten. Ami biztos, hogy bárki is utazzon a tartományba az elkövetkező hónapokban, unatkozni nem fog.
Hop on hop off tender újratöltve

Hop on hop off tender újratöltve 

Október 25-én tárgyalja a fővárosi közgyűlés ismét a hop on hop off tendert. „Javaslat a városnéző autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti személyszállítási tevékenység (Hop on Hop off) ellátásával kapcsolatos koncessziós beszerzési eljárás megindítására” címmel, a Szeneczey Balázs és Kocsis Máté benyújtott előterjesztést a közgyűlés zárt ülésen tárgyalja. Ugyanakkor a hét elején még nyílt ülésről volt szó.
Szomorú, de igaz: eljött az airberlin vége, felszáll az utolsó gép

Szomorú, de igaz: eljött az airberlin vége, felszáll az utolsó gép 

2017. október 27-én az utolsó piros fehér airberlin repülőgép is felszáll Budapestről Berlin felé, ezzel lezárva egy nagyon sikeres öt és fél éves időszakot Magyarországon — közölte csütörtökön a szívbe markoló hírt Sali Sándor, a légitársaság budapesti képviseletének vezetője.
14 országba repülne az új magyar légitársaság

14 országba repülne az új magyar légitársaság 

Hamarosan új budapesti székhelyű légitársaság nyílik, melyet a srí lankai tiszteletbeli magyar konzul alapított. A Ronan Air már elkezdte a legénység toborzását. 

A Lufthansa-csoport képében érkezik a veszteséges airberlin megmentője? 

2017. március 26-tól, a nyári menetrend kezdetével az airberlin 40 gépét bocsátja a Eurowings és az Austrian Airlines rendelkezésére, 38-at wet-lease alapú együttműködés keretében — tudtuk meg szerdán az airberlintől és a Lufthansától.

Így lett szegényebb a hazai kerékpáros élet 

Elhunyt László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, a hazai kerékpáros közlekedés fejlődésének meghatározó szereplője.

Saját légitársaság nélkül maradt Ciprus 

„A Cyprus Airways-nek semmi reális kilátása nem volt arra, hogy állami támogatások nélkül életképessé váljon” - írta az Európai Bizottság január 9-én, mintegy egyéves vizsgálatát lezáró döntésében. A Bizottság bő 65 millió eurónyi állami apanázs visszafizetésére kötelezte a 93,7%-ban állami tulajdonú céget, az pedig lehúzta a rolót, csődeljárást indított maga ellen.

800 forintos hotdog, ürességtől tátongó buszparkoló 

Nem sikerült idén a tavalyi 247 ezres nézőcsúcsnak még a közelébe sem érnie az idei Forma-1-es hétvégének.

Kormányzati gyámság alatt a bezárt szentgotthárdi szálloda 

A szentgotthárdi fürdőt és a mellette található, kilenc hónapja zárva tartó négycsillagos szállodát üzemeltető társaságokat stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítették.

A Blue Travel rejtély megoldódott? 

Az irodát saját kérésére törölték a hatósági nyilvántartásból - tudtuk meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól (MKEH) pénteken.

A BlueTravel rejtély-folytatódik 

Miért tart zárva az iroda napok óta, miközben csődöt nem jelentett? Miért nem veszi fel senki az ügyeleti telefont?

Mindent tudunk a Sólyom Airways-ről 

Semmit sem tudunk a Sólyom Airways-ről. Nagyjából ennyivel is összefoglalhatnánk a kedden sebtében bejelentett és szerdán megtartott Sólyom Airways sajtótájékoztatón elhangzottakat, mivel olyan kis apróságokat, mint hova, mikor, milyen gépekkel és mennyiért fog repülni az augusztusban már induló légitársaság, ezúttal sem tudtunk meg.

A Norwegian is úgy tesz, mint a lengyel LOT 

Azaz európai útvonalakon is üzemelteti Dreamlinerét - ha átvette.

Elindult a Norwegian első hosszú távú járata 

Csütörtökön szállt fel Oslóból a Norwegian első interkontinentális járata New York JFK felé.

Tilos az Országházban a koronát fényképezni 

Bár az Országház honlapján a látogatással kapcsolatos tudnivalók közt még nem szerepel, nem szabad se vakuval, se vaku nélkül fotózni a koronát.

Megoldás a fővárosi kikötői problémákra? 

Október 27-én nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztést a parlamentben, melynek értelmében a 2013. január elsejével a Duna partvonalával közvetlen kapcsolatban lévő ingatlanok a főváros használatába kerülnének. A belügyminiszter T/8887. számú törvényjavaslata vegyes felvágott; a kérdéses részt az elején tárgyalja. Ha elfogadják, a főváros régi vágya teljesülhet, hogy a kikötői fronton tegyen rendet, bevételeit növelje.

Ismét vezetőváltás a debreceni repülőtér élén 

Sűrűn váltják egymást az Airport Debrecen ügyvezetői; Meleghegyi Tamást felmentették.

A világ első Drive-In kápolnája 

A nyugat-stájer Rassach bei Stainzban épül a világ első Park+Pray kápolnája.

Hé, már vonul is ki a Ryanair?! 

A magát Magyarország kedvenc légitársaságának beállító Ryanair sajtóközleményben jelentette be, hogy törölni „kényszerül” 13 budapesti járatát, mivel szerintük a „Budapesti Repülőtéri Hatóság” megtagadta a járatok indulási engedélyét.

A beutaztatók is találtak fogást a Turizmus Törvény tervezetén 

Több más szakmai szervezethez hasonlóan a Magyar Beutaztatók Szövetsége, MABEUSZ is sokat foglalkozott a Turizmus Törvény tervezetével, ők sincsenek elragadtatva.

Qatar Airways: nem rendült meg a bizalom a magyar piacban 

Megszüntette járatát az American Airlines, a Delta, a Hainan is fontolgathatja a kivonulást. Számukra a Malév komoly ráhordást jelentett regionális hálózatáról. Joggal merül fel a kérdés, vajon a Qatar Airways budapesti működését érinti-e ilyen mélységekben a Malév leállása.

Elment a Malév, csak nehogy a fapadon végezzük! 

Sokszor vagyok bajban, ha külföldieknek magyar vállalatokat kell említenem. És most nem a tulajdonosi szerkezet szempontjából „vérmagyar” cégekre gondolok, hanem amelyek valamilyen formában az ország arcai, termelnek és nem csak, mondjuk, kész árukat adnak-vesznek üzletláncukban. Nem tudok már nagyon mit említeni (Ikarus, MGM, MOM, cukorgyárak stb). Február 3-a óta még annyira sem, amióta nincs „Malévünk”.

Qatar Airways: Budapesten át Zágrábba 

Május 9-től Zágrábba közlekedik tovább a Qatar Airways Doha-Budapest járata.

Lefoglalták London-Gatwick-en az Air Zimbabwe gépét 

Egy amerikai repülőgép alkatrészeket forgalmazó cég felé fenálló, de meg ki nem egyenlített, 1,5 millió dolláros tartozása miatt foglalták le az Air Zimbabwe légitársaság egy Boeing 767-200 típusú, szélestörzsű gépét - számolt be a Flightglobal.com.

A fedélzeten értekesít autót az airBaltic 

Persze nem nepperek tukmálnak ócska rozsdaboglyákat a gyanútlan utasra. A vezérigazgató Martin Gauss büszke a friss marketingötletre.

Csorgathatnának a dunai kikötők több pénzt a fővárosnak 

Kevesli a Fővárosi Önkormányzat a területén lévő dunai kikötők üzemeltetői által befizetett pénzeket, ezért módosítaná az ezt szabolyozó rendeletet szerdai közgyűlésén.

Jövő nyártól nem repül a Delta Air Lines Budapestre 

Bár a légitársaság elmondása szerint csupán felfüggeszti New York JFK-ről eddig is szezonális budapesti járatát. A felfüggesztés ezúttal nem csak az idei teli időszakot érinti.

Javult a budapesti szállodák megítélése... 

a hotel.info online szállodafoglalási szolgáltató oldalán foglaló vendégek értékelése szerint - tájékoztatta a Turizmus Online-t a portál.

Ferihegy: továbbra sem lesz testszkenner 

Az Európai Bizottság november 14-én javaslatot fogadott el a biztonsági szkennerekre - közismertebb nevén testszkenner - vonatkozó európai uniós jogszabályi keretről, amely lehetővé teszi a repülőterek és a tagállamok számára, hogy – szigorú működési és műszaki feltételek mellett – biztonsági szkennereket alkalmazzanak az utasok átvizsgálására. De nem teszi kötelezővé az alkamazást.

Elmarasztalták az európai vízumpolitikát 

Tették ezt a londoni World Travel Market-on fejlődő országok miniszterei, turisztikai szakemberek, akik megalázónak és a gyarmati időket idézőnek nevezték a vízum ügyintézés folyamatát.

A Hotelstars Union első évéről... 

számoltak be a Budapesti Gazdasági Főiskola „Útkeresés és növekedés” című, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 10-11. között rendezett tudományos konferenciáján. Munkatársunktól

Rangos elismerés Niklai Ákosnak 

A Budapesti Gazdasági Főiskola Szenátusa a Professor Honoris Causa címet adományozta dr. Niklai Ákosnak, a Magyar Turizmus Zrt. korábbi elnökének, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli volt elnökének, a HOTREC / Európai Szállodák, Éttermek Szövetsége / vezetőségi tagjának, a Kárpátia Étterem és Vendéglátóipari Kft. ügyvezető igazgatójának annak elismeréséül, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdasági Tanácsának elnökeként, rendszeres óraadóként hozzájárult az Intézmény stratégiai célkitűzéseinek meghatározásához, megvalósításához, hogy munkásságával gyarapította a BGF tudományos, kulturális, művészeti és gazdasági értékeit, illetve jelentősen közreműködött ezen értékek megőrzésében.

A turizmus trendjei a W alakú válságban 

Mókás és kalandos utakat keresnek az utazók, a kínálat igyekszik követni - derül ki a World Travel Market (WTM) világturisztikai trendriportjából.

Martin Gauss: Malévtól az airBaltic-hoz 

Martin Gauss volt Malév vezérigazgató az airBaltic vezérigazgatója lett - közölte a Turizmus Online-nal pénteken az airBaltic.

airBaltic: a lufi kipukkan? 

Lettország megmenti a komoly pénzügyi gondokkal küzdő airBaltic-ot jelentette be a balti állam miniszterelnöke. A lett nemzeti légitársaságot, amely 52.6% részben lett állami tulajdon, a törzstőke növelésével próbálja megmenteni a lett kormányzat - adta hírül a Reuters hírügynökség.

DZT: Dernovics László Bécsben folytatja 

Dernovics László lesz a Német Turisztikai Hivatal (DZT) bécsi külképviseletének vezetője - közölte a Turizmus Online-nal a DZT budapesti képviselete.

Új munkatárs az Aktív Tours-nál 

A Liberty barcelonai irodájától került az Aktív Tours-hoz és a Continental Travelhez az új kolléga - közölte a Turizmus Online-nal Kanel Judit, a Continental Travel képviseletében.

Kőbánya-Kispest - mikor lészen kész az állomás? 

A BKK és a BKV számára az utas- és forgalombiztonság az elsődleges követelmény, amelynek a Köki Terminál bevásárlóközpont beruházója által végzett kivitelezési munkák - az ellenkező tartalmú sajtónyilatkozatokkal szemben - még mindig nem felelnek meg, hiszen alapvető hiányosságok tapasztalhatók. A beruházás átvételéig továbbra is az ideiglenes forgalmi rend marad érvényben, a metró és a buszok többsége a Határ útig jár - közölte honlapján a főváros.

Naponta 1 milliárd forint kerül a gazdaságba 

Eddig 7.200 pályázat érkezett az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) meghirdetett pályázati felhívásaira, ami 800 milliárd forint értékű forrásigényt jelent - közölte Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára az Echo TV-nek adott interjújában, mint arról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján tájékoztatott.

Lódarazsak fenyegetik a turistákat 

Az idei nyár különösen kedvezett a darazsak zavartalan szaporodásának és fejlődésének, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott elővigyázatosságra kéri az erdei túrára indulókat - közölte a Parkerdő Zrt.

Szlovénia: hagyományos küldőpiacok nőttek 

Mintegy 6%-kal több vendégéjszakát számoltak össze délnyugati szomszédaink idei év első félévében 2010 azonos időszakával összehasonlítva - tudtuk meg a Szlovén Turisztikai Hivataltól hétfőn.

Csuromvizes beszámoló a Balcsi-átúszásról 

Az átúszás talán egyik legjobb pillanata, amikor az ember féltávnál megáll egy pillanatra a Balaton közepén, és onnan néz szét. Munkatársunktól

Cseh kérője akadt a Malévnak 

Vételi szándékáról a társaság levélben értesítette a kormányfőt illetve Fellegi Tamást, az illetékes tárca vezetőjét.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!