Támogassa a Corvinus Turizmus szakjait!

A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Kompetencia Központja együttműködést ajánl az idegenforgalomban és vendéglátásban érdekelt cégek részére.

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Környezettudományi Intézet Gazdaságföldrajz Tanszék Turizmus Kompetencia Központban a következő szakokon sajátíthatják el a jövő turisztikai szakemberei az elméleti és gyakorlati tudást: Turizmus és Vendéglátás – BA nappali szak, Turizmus menedzsment – mesterszak, MA in Tourism Management – angol nyelvű nappali mesterszak. A Turizmus BA szak a Budapesti Corvinus Egyetem egyik legkeresettebb szakja 3 évfolyamon közel 180 hallgatóval; a további két mesterszak: 2012. februártól, illetve 2012. szeptembertől indul.

A Corvinus Egyetem most együttműködési és támogatási lehetőséget ajánl az idegenforgalomban és vendéglátásban érdekelt cégek részére. 

Amit a támogatásért cserébe nyújtanak: 

  1. Szakszeminárium vezetése, melynek során a Cég által delegált szakszeminárium vezetőnek lehetősége van, hogy a másodéves hallgatók diplomamunkájának témáit a cég piaci stratégiai érdekeivel összhangba hozza.
  2. Előadás tartási lehetőség, melynek során a Cég által delegált előadó a Szaknak a kötelező, turizmus tantárgyaiban egy-egy évfolyam előadáson ismertetheti a cég küldetésprogramját, stratégiáját.
  3. „Katedra” lehetőség, melynek során a Tanszék olyan új, választható tantárgyat vezet be a Szak képzési tantervébe, amely tematikáját elsődlegesen a Cég szakemberei dolgozzák ki, és a tantárgyat is ők oktatják.
  4. Szakmai gyakorlat HR. A II. és III. éves hallgatók köréből a minimum 12 hetes szakmai gyakorlatot végzőket a Céghez lehet irányítani.
  5. HR utánpótlás nevelés. A Cég igényeihez leginkább megfelelően szakosodott végzős hallgatók kiválasztásának lehetősége.
  6. MA in Tourism Management. 2012. szeptembertől a Tanszék gondozza az országban és a közvetlen régióban egyedülálló, kizárólag angol oktatási nyelvű, nappali tagozatos Turizmus Mesterszakot; ennek az oktatásában való részvétel magas presztízst jelenthet a Cégnek. 2012. februártól már a magyar nyelvű, nappali Turizmus menedzsment mesterképzésbe is be lehet kapcsolódni.
  7. Kutatási potenciál. A Tanszék a turizmus BA és mesterszakos hallgatók bevonásával – illeszkedő tantárgyak keretében – a Cég üzleti érdekét szolgáló kutatásokat végez (fejlesztési tervezés, kérdőíves felmérés, kiértékelés terén).
Bővebb információ:
 
Dr. Tózsa István, tanszékvezető 
(x)

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.