hirdetés
hirdetés

CO-2 újrahasznosítás a dm-márkáknál

A cég egyik mosogatószere az első olyan saját márkás termékük, amelyeknek flakonjai 30 százalékban újrahasznosított CO₂-t tartalmaznak.

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos közleményükből kiderül, cégük a környezetvédelem terén tett innovatív lépéseiről ismert: a vállalatok között az elsők egyikeként dolgozik partnereivel azon, hogy a széndioxidot újrahasznosítsa, alapanyagként használja, és például csomagolást készítsen belőle.

Így a  Denkmit mosogatószerek az első dm márkás termék, amelyeknek a flakonjai 30 százalékban újrahasznosított CO₂-t tartalmaznak.

Az öt saját márkás termék közül az egyik, amelyik újrahasznosított anyagból készült csomagolást kap ezentúl
Az öt saját márkás termék közül az egyik, amelyik újrahasznosított anyagból készült csomagolást kap ezentúl
 

Mint megjegyzik, az idő sürget: a klímaváltozás megfékezése érdekében 10 évünk van arra, hogy a légkörben juttatott üvegházhatású széndioxid mennyiségét drasztikusan csökkentsük. A klímatudomány egyetért abban, hogy ez csak a különféle módszerek együttes alkalmazásával érhető el: a CO₂ -kibocsátás intenzív csökkentése mellett olyan innovatív módszerekre is szükség lesz, amelyek megkötik, és segítik tovább hasznosítani a CO₂-t. Például csomagolóanyagot készíteni belőle vagy alapanyagként alkalmazni napi használati cikkekhez.

„Az alkalmazott technológia jövőbemutató mérföldkövet jelent a CO₂ -újrahasznosítás területén, és jó lehetőséget ad a saját márkás termékeink számára annak bebizonyítására, hogy az innovatív technológiák alkalmazása valóban lehetséges a klímavédelemben”, mondja Józsa Mariann, marketing és beszerzési vezető.

 

 

(forrás: dm.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk