hirdetés
hirdetés

Csatlakozott Hévíz az EKF 2023-hoz

Megnyílik az esély arra, hogy a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régióját hozzák létre - írja a Termál Online.

hirdetés

„Ennek természetesen nem csak társadalmi, de komoly gazdasági hatásai is lesznek, amellyel egy új fejlődési pályára tudjuk állítani a régiót és amelynek köszönhetően valódi térségi együttműködés jöhet létre” – hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Markovits Aliz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program vezérigazgatója. A stratégiai céljaik között szerepel többek között Veszprém és a Bakony-Balaton régió turisztikai vonzerejének növelése – a magyarok és a külföldiek tekintetében egyaránt.

“A feladatunk most az, hogy megmutassuk magunkat a teljes kontinensnek. Éppen ezért, egy olyan térségi modellen dolgozunk, ami az itteni adottságokon alapul, és elsősorban a kultúrára és a kreatív iparra támaszkodva eredményez gazdasági növekedést. Ennek a modellnek elengedhetetlen része, hogy az EKF régió települései is csatlakozzanak a programhoz, s örömünkre szolgál, hogy Hévíz is, mint az egyik kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező település, a csatlakozás mellett döntött. Hisszük, hogy csatlakozásukkal még színesebbé teszik az EKF régiót” – tette hozzá Markovits Aliz.

Fotó:123.rf
Fotó:123.rf


A napokban hivatalosan is aláírásra került a 3 évre szóló együttműködési megállapodás a fürdőváros és a szervezők között. Ennek kapcsán Papp Gábor, Hévíz polgármestere kiemelte: "Már dolgozunk azon a hévízi koncepción, ami még egyedibbé és vonzóbbá teszi az EKF projektet. Ebben elsősorban programok, rendezvények, kreatív és közösségi projektek kerülhetnek megvalósításra”.

A települési részvétellel (és az éves tagdíj vállalásával) a hévízi civil szervezetek is lehetőséget kapnak arra, hogy a folyamatosan meghirdetésre kerülő VEB2023 EKF pályázati felhívásokon induljanak.

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk