hirdetés
hirdetés

Domboriban tíz éve nem volt ekkora turistaforgalom

A tavalyinál élénkebb forgalmat tapasztalnak Tolna megye jelentős üdülőhelyei, júliusban megteltek a szabad vizű strandok, szállások és a nagyobb fürdők is.

hirdetés

A faddi Duna-holtág mellett fekvő Domboriban tíz éve nem volt ekkora forgalom - mondta Wusching Gábor, az Együtt Domboriért Egyesület elnöke az MTI-nek. A népszerű üdülőfaluban, ahol mintegy 700 magánüdülő és tucatnyi kereskedelmi szállás működik, a szabad strandokon naponta több ezren fordulnak meg - tette hozzá.

Megélénkült a kerékpáros turizmus is annak köszönhetően, hogy elkészült a Duna töltésén haladó aszfaltozott kerékpárút, amelyen Mohácstól Domboriig lehet közlekedni. Az útvonalon, amely bekerülhet az európai Eurovelo kerékpárút-hálózatba, magyarok mellett sok német és brit turista érkezik Domboriba - jegyezte meg.

A Faddhoz tartozó településen 2013-ban az önkormányzati adatok szerint 2013-ban 30 136, 2014-ben 35 870 éjszakát töltöttek el a turisták, jellemzően magánszállásokon. Fülöp János, Fadd polgármestere (Fidesz-KDNP) szerint az idén meghaladhatja a bejelentett vendégéjszakák száma a tavalyit.

Tolna megye másik keresett üdülőfalujában, Szálkán júliusban megteltek a szállások - mondta Pálfi János, a 600 fős község polgármestere (független). A településen, ahol 150 férőhellyel 18 szálláshely működik, tavaly mintegy 3000 volt a bejelentett vendégéjszakák száma, a Szálkai-tó strandját, amelynek vize a Balatonnál jellemzően 3 Celsius fokkal melegebb, évente 30 ezren keresik fel. Az idén várhatóan ennél több fürdővendég lesz - mondta.

A szabadvizek melletti forgalomnak kedvez, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya szerint három dombori strandból egynek megfelelő, kettőnek kiváló minőségű a vize, és az elmúlt évekhez hasonlóan kiváló minősítést kapott a Szálkai-tó strandja is.

A tavalyinál több vendégre számít az idén a Falusi Turizmus Országos Szövetségének Tolna megyei elnöke; Huszárné Lukács Rozália szerint a Széchenyi pihenőkártya elfogadóhelyeinek bővülése növelheti a forgalmat. Elmondása szerint Tolnában Szálka és Tevel környéke a legnépszerűbb, de Bátára is többen érkeznek.

A júliusi hétvégi napokon a háromezer fős dombóvári Gunarasfürdőben 80-85 százalékos a telítettség, a Gunaras Hotel 90-97 százalékos kihasználtsággal működik - mondta Kormos László, a Gunaras Zrt. munkatársa.

A szekszárdi élményfürdőt hétvégenként naponta több mint kétezren keresik fel, az idén már közel 50 ezer ember váltott jegyet, holott az előző évben összesen 60 ezer volt a látogatók száma - közölte Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. igazgatója.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai