hirdetés
hirdetés

Egyre kevesebb a külföldi turista a Balatonnál

A belföldi forgalom stagnált, a külföldi viszont még tovább zuhant a Balatonnál áprilisban.

hirdetés

A KSH adatai szerint januárban 24,3 százalékkal csökkent a külföldi vendégéjszakák száma az előző év ugyanezen időszakához képest. Februárban 12,9 százalékos, márciusban 15 százalékos volt a visszaesés, áprilisban pedig idei rekordként 28 százalékkal regisztráltak kisebb külföldi forgalmat – írja a Balatontipp.hu. Országosan mind a négy hónapban növekedést regisztráltak. Az oroszok balatoni forgalma 45,5 százalékkal csökkent az előző áprilishoz képest, az első négy hónapban pedig 45,8 százalékos visszaesés tapasztalható.

A magyar vendégéjszakák tekintetében januárban 0,6 százalékos, februárban 3 százalékos volt a csökkenés, márciusban pedig 1,6, áprilisban 1,9 százalékos a növekedés. Az év első négy hónapját együttesen számolva a külföldiek forgalma 21,5 százalékkal visszaesett, a hazai forgalom 0,1 emelkedett, a teljes vendégéjszaka szám pedig 8,3 százalékkal maradt el az előző év első négy hónapjában rögzítettől.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk