Hat vállalkozást segített közelebb a sikerhez a design SPEED mentorprogram

A program keretében negyedik alkalommal jutottak világszínvonalú képzéshez, ismeretekhez a tervezők. 

A Magyar Divat & Design Ügynökség és az olasz Istituto Europeo di Design negyedik alkalommal valósította meg közös projektjét, a design SPEED mentorprogramot. A képzésnek köszönhetően a tervezők olyan ismereteket sajátíthattak el, amelyek segítik őket abban, hogy beazonosítsák márkáik kritikus pontjait, illetve amelyekkel a hazai és a nemzetközi piacon is sikeresen pozícionálhatják magukat. Az idei pályázók közül végül hat stabil, piacképes designmárka – Blum & Wolf, Concrazy, Forms Design, Madzag Dog, SAINTSAN és sarakele – kapott lehetőséget, hogy továbbfejleszthesse eddigi ismereteit.

 

„Egy márka esetében kulcsfontosságú a márkaépítés mielőbbi elsajátítása és a márka pozícionálása ahhoz, hogy versenyelőnyre tegyen szert a jövőben. A képzés során a tervezők olyan hasznos, 21. századi ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodhattak, amelyek segítik őket a céljaik megvalósításában, a design SPEED program alatt szerzett tudást pedig eredményesen alkalmazzák majd a márkájuk további fejlesztésében és fenntarthatóbbá tételében" – mondta Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

A nyolc hónapig tartó mentorprogramnak köszönhetően a tervezők magyar és nemzetközi előadóktól tanulva bővíthették tudásukat, egy két blokkra és öt modulra osztott workshopsorozaton vehettek részt. Az első négy modult a nemzetközileg elismert üzletstratégiai és marketingtanácsadó, Jacopo Bargellini tartotta, előadásai és one-to-one meetingjei során a designmarketing, valamint a márkamenedzsment, a termékpozicionálás, a kutatás-fejlesztés és a kommunikáció terén gazdagodhattak hiánypótló ismeretekkel a tervezők. Az ötödik modul alkalmával Alberto Bottalico, a Burson Cohn & Wolfe stratégiai vezérigazgatója vezette be a résztvevőket a PR és eladásösztönző kereskedelmi technikák világába. A két szakember személyes visszajelzésekkel segítette a márkák fejlődését, külön kiértékelve a program alatti aktivitásukat, nemzetközi esélyeiket és az online kommunikációjukat.

 A design SPEED mentorprogram végéhez érve a mentoráltak egy háromnapos tanulmányúton vehettek részt december 1-3. között Milánóban. A milánói szakmai program során a tervezők személyesen mutathatták be angol nyelvű, 30 perces, a marketing és a branding alappilléreire fókuszáló prezentációjukat az IED központjában. Az előadások mellett a tervezők design showroomokba (Boffi, Baxter, Rossana Orlandi) is ellátogattak, ahol a lakberendezési tárgyak megtekintése mellett a bemutatóterem munkatársainak is feltehették kérdéseiket az általuk képviselt márkákkal kapcsolatban.

A design SPEED mentorprogramban ezúttal is egytől egyig magas színvonalú márkák vettek részt. A Blum & Wolf Albert Virág építész és Pongrácz Farkas formatervező közös vállalkozása, a páros az egyszerű hajtási megoldásokban hisz a világítótestek alkotása során. A Concrazy célja, hogy konvencióktól mentes, kreatív tervezés révén olyan betonbútorokat, illetve belsőépítészeti elemeket alkosson, amellyel maradandó vizuális és funkcionális élményt tud nyújtani a felhasználóinak. A Forms Design stúdió a környezettudatosságot helyezi fókuszba, miközben minőségi bútorok és terek megalkotásán dolgozik. Horváth Máté tervezői döntéseit a tradíció és az innováció egyensúlya jellemzi, a kortárs designról komplex módon, holisztikusan gondolkodik. A Madzag Dog célja egy olyan kutyanyakörv kollekció létrehozása, amely összeköti a hagyományos kézművességet a kortárs vizuális kultúrával és funkcionalitással. A világítótestekre specializálódott SAINTSAN munkáit az ismétlődő struktúrák és a jól variálhatóság jellemzi. A Red Dot Design Awards által is kitüntetett sarakele a fenntarthatóságot szem előtt tartva, időtlen, minimalista tárgyakat és belső tereket alkot.

Forrás: MDDÜ / Turizmus Online


Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?