hirdetés
hirdetés

Még eddig küldhetjük a külföldieket a Gellért fürdőbe

Egy Facebook posztból derült ki, hogy még bő fél évig várja a látogatókat a Gellért Gyógyfürdő.

hirdetés

Egy régóta várt fürdő- és szállodafelújítás veszi kezdetét 2022-ben. A patinás Gellért Gyógyfürdőt, valamint a vele egy épületegységet alkotó – de más tulajdonoshoz tartozó – Gellért szállót is felújítják. A szálloda sokáig a Danubius Hotels tulajdona volt, de 2019 nyarán eladták az Indotek Groupnak - írja a Termál Online.

A vevő már ekkor bejelentette, hogy teljes körű rekonstrukciót fognak megvalósítani a műemléki védelem alatt álló hotelen. Az eredeti külső megmarad, de ötcsillagos szállodává fejlesztik a Gellértet.

A létesítmény fürdőegysége a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozik. A gyógyfürdő már szintén megérett a felújításra. Ennek kapcsán Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója ezt nyilatkozta a nyáron: “Már nincs lehetőség a halogatásra. Az épület alatti pince statikai állapota annyira leromlott, hogy teljes egészében alá kellett dúcolni. Az ikonikus hullámmedencét az idén már nem is indíthattuk el”.

A Gellért Gyógyfürdő Facebook posztjából derült ki, hogy a vendégek 2022. május 31-ig még zavartalanul használhatják a gyógyfürdő szolgáltatásait. A nyár elején viszont a felújítás miatt egy időre bezárják a fürdőt. A hotelnél a felújítás előbb kezdetét veszi, ugyanis december elsején bezárnak. Itt írtunk erről.

A ma ismert épületkomplexumot 1918-ban adták át, azaz már több mint százéves múltra tekinthet vissza. Annak idején Európa egyik legnevesebb gyógyszállójának számított a Gellért. Sőt, az 1926-ban megnyitott hullámfürdő az első ilyen attrakció volt a kontinensen.

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai