MTÜ: helyzetértékelés után újratervezés

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke és az újonnan kinevezett vezérigazgató, Horváth Péter szakmai délelőttre invitálta kedden az ágazat szereplőit Budapesten a Haris Parkba. Elmondták, mire számíthat a szakma a következő években.

Guller Zoltán hangsúlyozta, az eseménnyel az a célja, hogy az ágazat döntéshozói, képviselői tisztán lássák, hogy mi történik, mi áll az átszervezés hátterében. Elmondta, hogy tavaly decemberben úgy tűnt, elhárulnak az akadályok a turizmus kilábalása elől, azóta azonban az ágazatnak újabb kihívásokkal kellett szembenéznie. Hozzátette, hogy időközben felkérést kapott egy új állami ügynökségi konstrukció megvalósítására, amely a teljes magyar digitalizációért felel majd, és emellett a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének pozícióját is betölti. Szaporodó teendői és az ágazatban jelentkező újabb kihívások hatására döntöttek úgy, hogy átalakítják az MTÜ vezetését. Múlt hét kedden felállt az új ügyvezető szerv. A háromtagú igazgatóság elnöke Guller Zoltán, az MTÜ korábbi vezérigazgatója, további tagja Jakab Zsófia vezérigazgató-helyettes és Könnyid László, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettese.

Guller elmondta, hogy a hatékony válságkezelés érdekében megosztották a feladatköröket, miszerint ő a közigazgatási, politikai területért felel, Jakab Zsófia a marketing és kommunikációs tevékenységet koordinálja, Könnyid László pedig a szakmával tartja szorosan a kapcsolatot, az ágazattal, érdekképviseletekkel kapcsolatos teendőket látja el, a társaság operatív vezetése pedig a frissen igazolt Horváth Péterre hárul. Ő vette át július 26-án a vezérigazgatói szerepkört Guller Zoltántól. Horváth Péter számos turisztikai szereplővel napi munkakapcsolatban állt eddig is. Korábban az Erzsébet Utalványozóforgalmazó Zrt. vezérigazgatója volt, 2019-től a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., 2021-től pedig egyben az MTÜ európai uniós projektekért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatait is ellátta. Guller kitért arra is, hogy Bődi Ivett a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettesként a társaság üzemszerű működéséért felelős, hozzá tartozik egyebek között az NTAK és a Tourinform-hálózat koordinálása. A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nél a vezérigazgatói posztra pedig a korábbi felügyelőbizottsági tag Suhajda-Molnár Anikó került Horváth Péter helyére.


Guller Zoltán hozzátette, hogy a fejlesztések kapcsán a már elindult beruházásokat végigviszik, de a még el nem kezdettekbe nem vágnak bele. Elmondta azt is, hogy a fejlesztésről a marketingre tevődik át teljes mértékben a fókusz a következő másfél-2 évben. „Turistát kell tudni hozni, ez lesz a legfontosabb” - mondta.
Az MTÜ elnöke azzal zárta tájékoztatóját, hogy hamarosan egyeztetnek a szakmával az energiaár-emelkedés és munkaerőhiány kérdésében.

Horváth Péter azt hangsúlyozta, hogy az MTÜ fő stratégiai célja a következő években, hogy a Kisfaludy program keretében megvalósult fejlesztéseket értékesítse, vendégeket vonzzon a segítségükkel, amihez az európai szinten is egyedülálló innovációnak számító adatalapú marketing és értékesítés megfelelő önbizalmat és optimizmust ad. Hozzátette még, hogy a szektor szereplői számára megnyugtató lehet, hogy Guller Zoltán szakmai felügyelete mellett folytatódik a munka, és hogy Könnyid László igazgatósági tagként ismét aktívan visszatér a turizmusirányításba.


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.