hirdetés

30 szálloda 42 szobájában kukkolták a vendégeket

10 dél-koreai város 30 szállodájának 42 szobájában talált a rendőrség rejtett kamerákat, amelyek a vendégek tudta nélkül készítettek róluk felvételeket, amit aztán valós időben követhettek a neten az ezért fizető felhasználók.

hirdetés

 A dél-koreai rendőrég beszámolója szerint eddig két férfit tartóztattak le az üggyel kapcsolatban, és további kettő érintettségét vizsgálják. 

Dél-Koreában a jelen esetben érintett kis szállodák általában motelek vagy fogadók. Arra utaló nyomokat egyelőre nem találtak, hogy maguk a hotelek is érintettek lennének a kukkolásban.

A rejtett kamerákat rendkívül kreatív módon dugták el a legkülönfélébb helyekre: a digitális televízió beltéri egységeibe, konnektorokba, illetve a szállodai hajszárítók falra szerelt állványaiba, számolt be a CNN.

forrás:cnn.com

A streameket közvetítő weboldalnak több mint 4000 felhasználója volt, közülük 97-en havi 44,95 dolláros felárat is fizettek olyan extra szolgáltatásokért, mint a felvételek visszatekerésének lehetősége. Az oldal tavaly novemberi fennállása óta nagyjából 6000 dollárnyi (nagyjából 1millió 650 ezer forintnak megfelelő) bevételt termelhetett.

Nem ez az első eset, hogy Dél-Koreában botrányt okoztak az illegálisan telepített rejtett kamerák, illetve az engedély nélkül készített intim felvételek. 2017-ben több mint 6400 esetben jelentettek hasonló incidenst a rendőrségnek, miközben öt évvel korábban még csak 2400 ilyen eset fordult elő. Tavaly több tízezer nőt megmozgató tüntetést is tartottak a rejtett kamerás felvételek ellen tiltakozva, a következő szlogennel: "Az én életem nem a te pornód."

 

(forrás: Index, CNN)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai