hirdetés

A harmonikus szépséget díjazták Siófokon

Négycsillag superior minősítést kapott a siófoki Mala Garden Hotel. A különleges hangulatú butik szálloda a négyszázadik a hazai szállodák sorában, amely átvehette a Hotelstars védjegyet. A tanusítványt ünnepélyes külsőséget közt adta át április 13-án Siófokon Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára és dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke Mihók Tamás tulajdonos-ügyvezetőnek.

hirdetés

Az ünnepélyes díjátadón a szaktárca képviselője a minőség és versenyképesség ünnepének nevezte a Hotelstars térhódítását Magyarországon, hiszen ma már a teljes hazai szállodai kapacitás több mint 60 százaléka kapott tanusító védjegyet. És a teljes hazai vendégéjszakaszám 73 százalékát ezek a hotelek adják.

Az MSZÉSZ-elnök pedig elmondta, hogy a kritériumrendszernek – amelyet ötévente megújítanak – jelenleg 270 feltétele van, a maximálisan szerezhető pontszám 940, és minden kategóriában, összesen 10 csillagbesorolás szerint osztályozzák a házakat. A legalapvetőbb, amit vizsgálnak: az ágy, vagyis az alváskomfort, a honlap megjelenése, a wifi megléte, a vendégek biztonsága és a fenntarthatóság. És még egy érdekességet hallhattunk az ünnepélyes átadón az elnöktől: a Hotelstars Európa 14 országában kötelező érvényű, Magyarországon azonban nem.

Mihók Tamás, a ház tulajdonos-ügyvezetője bemutatta imádott szállodája történetét a kezdetektől napjainkig, és – mint elmondta -, mivel kedvese kezét is kezében papírra vetett sorokkal kérte meg, ettől most sem tért el. Onnan olvasta fel, pontosan mikor mit tettek azért, hogy a négycsillag superior minősítést most megkaphassa a harmónikus külső és belső építészeti jegyeket magán viselő ház, amely természetes anyagok felhasználásával, Bali szigetvilágát idézi ornamentikájával és belső építészeti megoldásaival készült, és amelynek gasztronómiája – a magyar, a mediterrán és az ázsiai konyha ötvözetével – messze földön ismert és elismert.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai