hirdetés
hirdetés

Az ország egyik legnagyobb wellness központja épül Miskolcon

Az Utazás kiállítás miskolci 49 négyzetméteres standján ültünk le beszélgetni a turizmusról Nagy Rékával, aki rögtön azzal kezdte, hogy Miskolcon a turizmus húzóágazattá vált az elmúlt években, és ez még a turisztikai szakembereket is meglepte.

hirdetés

- A növekedés olyan ütemű, hogy számos turisztikai mutató tekintetében évek óta a legnépszerűbb desztinációkkal versenyezünk – mondta Miskolc város polgármesteri hivatalának főosztályvezetője, polgármesteri biztosa és a MIDMÁR Kft ügyvezetője.

A kiállításra készülve próbáltak minden olyan értéket bemutatni, ami Miskolcon látható, itt a miskolci fürdők mellett egyéb magánszolgáltatók is megtalálhatóak, kiemelkedő kulturális értéket is hoztak, például a híres Miskolci Balett is adott egy fél órás műsort a kiállítás nagyszínpadán.

A város 2010 óta szisztematikusan fejleszti a turisztikai attrakciót, ennek köszönhetően a magántőke is erőteljesen megjelent a területen. A vendégéjszakák száma folyamatosan nő, tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken 422.048 volt, több mint kétszer annyi, mint 2010-ben.

A városnak mintegy 220 millió forint iparűzési adót jelent ez. Az elmúlt években olyan sokmilliárdos turisztikai beruházásokat hajtottak végre, mint például a Diósgyőri vár felújításának első üteme, a Lillafüredi függőkert felújítása, a Selyemréti strand felújítása, vagy a Miskolctapolcai strand újjáépítése, amit idén sokkal nagyobb léptékben folytatnak.

A város vezetése is úgy gondolja, hogy Miskolc vonzereje nem csak ezeken a beruházásokon múlik. Úgy vélik, hogy Miskolc unikális város, olyan természeti, épített és kulturális értékekkel, amelyek máshol nem találhatóak, vagy nem ennyire koncentráltan. Minden évszakban van egy nagy, többnapos fesztiváljuk, rendezvényük, mint például a Bartók Plusz Operafesztivál, vagy a Jameson Cinefest.

A városban folyamatosan zajlanak azok a fejlesztések, amelyek szebbé, komfortosabbá teszik a környezetet. Sokan nem tudják, Miskolc zöld város. Az európai élvonalban van a megújuló energiák alkalmazása és a Smart fejlesztések terén. Teljesen megújították a közösségi közlekedést, városi terek, épületek szépülnek meg egymás után.

A város vezetőinek és a turizmusban dolgozó szakembereknek hosszú távú célja, hogy a high quality of living valóban megvalósuljon Miskolcon. Azt szeretnék elérni, hogy egy prosperáló, gyarapodó, jómódú városba érkezzen az idelátogató, ahol a létező legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat kaphatja, legyen szó éttermekről, színházról, szórakozásról, bárokról, fürdőkről, egészségügyről, akármiről - és mindezt exkluzív környezetben, de úgy, hogy ugyanezt élvezhessék az itt élők is.

A következő néhány éves távlatban a fejlesztések elsősorban a Fürdőkultúra, a Sportkultúra és a történelmi örökség témakörei köré rendeződnek elsősorban: 12,7 milliárd forintból Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja, a beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020 során, és 17,4 milliárdból folytatódik a diósgyőri vár további építése. Ötmilliárd forintból újul meg a város főtere és a fölötte található különleges Avasi pincesor. 700 millió Ft-ból bővülnek a Herman Ottó Múzeum kiállítóterei. Közel 30 km-nyi kerékpárutat építenek, két uszoda felújítása, bővítése zajlik

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai