hirdetés
hirdetés

Budapest-Balaton bringaút: javaslatokat várnak

Méghozzá a Magyar Kerékpáros Klub várja az erre létrehozott weboldalon összefüggésben a kormány kerékpáros turizmusfejlesztési szándékaival.

hirdetés

Az ügy apropója, hogy a kormány még november 8-án fogadott el határozatot a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztésével összefüggõ kormányzati feladatokról, melynek keretében három kerékpárút fejlesztését tekinti a kormány kiemelt állami beruházásnak. Ezek a Duna menti kerékpárút (Eurovelo 6), I. ütemben Rajka és Budapest között. Másik a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút-hálózat kiépítése, melynek I. üteme Budapest és Etyek között valósulna meg. Harmadik lépcsőként a Balaton körüli kerékpárosút komplex minőség fejlesztése valósulna meg.

Garancsi István természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott november 2-án bemutatta a Kormánynak a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedési fejlesztések koncepciójának kereteit, alapvetéseit. A kormány tervezet elfogadva, felkérte a miniszterelnöki megbízottat, hogy 2012. január közepéig dolgozza ki a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztési koncepcióját, valamint a koncepció megvalósításának operatív céljait, részletes feladatait és azok ütemezését összefoglaló intézkedési tervet.

A kidolgozásban részt vesz a Magyar Kerékpáros Klub is, mely az elsőként fejlesztendő Budapest-Etyek-Balaton útvonal legtökéletesebb megtervezéséhez vár javaslatokat december végéig az erre létrehozott internetes felületen.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai